« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PRAIZVEDBA

Mjuziklom "Čudo u Poskokovoj Dragi" otvorena sezona u Kerempuhu

Na repertoaru kazališta Kerempuh pojavilo se treće djelo Ante Tomića - Čudo u Poskokovoj Dragi

Čudo u Poskokovoj Dragi
Čudo u Poskokovoj Dragi (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Kerempuh

,

Vedran Mlikota

,

Ante Tomić

,

Juda Makabejac

,

Theyab Awana

,

zemun

Čudo u Poskokovoj Dragi, premijerna predstava nove sezone Kerempuha u potpunosti je opravdala očekivanja. Ako uzmemo u obzir predložak Ante Tomića, Krešu Dolenčića kao redatelja, Igora Kordeja kao scenografa i moćnu glumačku postavu, hit je rođen.

Priča o ocu i četiri sina koji sami žive u Poskokovoj Dragi, tipičnom zaseoku u nekoj zabiti Dalmatinske zagore, garnirana s ljubavnim zapletom dugim petnaest godina i songovima Miše Kovača ideja je koja se može izvesti na više načina, a Dolenčić je srećom izabrao jedan od boljih.

Otvaranje i zatvaranje predstave naracijom i videom Stipe Božića dala je autentičnost cijeloj priči, a glavni lik kojeg tumači rođeni Zagvožđanin Vedran Mlikota dobio je sjajne sidekickove u svom arhi-neprijatelju i konkurentu za srce atraktivne Splićanke, policijskom inspektoru kojeg maestralno glumi (a i pjeva) Borko Perić.

Cijela Poskok family priča je za sebe, jer su Željko Koenigsknecht, braća Mirković i Luka Petrušić izvukli najbolje iz sebe, uz sočnu upotrebu jezika Zagore. Hrvoje Kečkeš kao inkasator struje, nevoljni talac i, na kraju, ljubavnik najmlađeg sina dao je sjajnu izvedbu, uz genijalan duet s Lukom Petrušićem.

Ana Maras, kao mračni predmet želja Borka Perića i Vedrana Mlikote lakoćom je osvojila publiku, a vrijedi spomenuti i sve sporedne likove koji očito uživaju u predstavi. Pojava Miše Kovača i Stipe Božića na kraju razgalila je oduševljenu publiku.

Sve u svemu, sigurno je da je zagrebački teatar dobio predstavu za koju će karte biti rasprodane danima i tjednima unaprijed.

26.09.2010. 09:19:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    m11
    28.09.2010. 09:23
    hm, sve ok al nije luka dragić već luka petrušić, netko bi se mogao naljutiti....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh