« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
ČUČNJEVI

Čučnjevi kao način mršavljenja?

Ako ste početnici u vježbanju, za početak je najbolje raditi tri serije od 15 ponavljanja i to četiri ili pet dana u tjednu

Radite čučnjeve!
Radite čučnjeve! (Arhiva)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

čučnjevi

Vježbanje mora biti svakodnevna pojava kod svih nas, jer jedino tako možemo ostati čili i zdravi tijekom života, a ovo su najbolje i najjednostavnije vježbe koje na mogu pomoći.

Čučnjevi su jedna od najizvođenijih vježbi. Njome vježbamo mišiće nogu i stražnjice, ali i jačamo ligamente koljena i kukova. Koliko čučnjeva moramo napraviti da bismo sagorjeli kalorije i smršavjeli?

Prema stručnjacima, izvođenje čučnjeva učinkovitije je ako se radi nekoliko serija kroz dan. Na taj se način sagorijeva puno više kalorija i eliminira salo.

Kako piše Marca, ako ste početnici u vježbanju, za početak je najbolje raditi tri serije od 15 ponavljanja i to četiri ili pet dana u tjednu. Onda se povremeno povećava broj serija i ponavljanja i tako sagorijeva i više kalorija. Ključna brojka za vidljive rezultate je 50 čučnjeva dnevno, ali to ovisi o svakom pojedincu.

Prema procjenama, 15 minuta tjelovježbe dnevno sagorijeva 1764 kalorije. Čučnjevi također stimuliraju kardiovaskularni sustav.

Također, ako u svoju rutinu ubacite dizanje utega, kalorije će se sagorijevati i nakon treninga, odnosno u fazi mirovanja. I ne zaboravite da u rezultatima, osim tjelovježbe, važnu ulogu igra i prehrana.

Sve u svemu, više nemate razloga za izbjegavanje vježbanja - ne da je jednostavno, nego čučnjeve može raditi i malo dijete ;)

07.12.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.12.2022. 09:27
    bravo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh