« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KAZALIŠTE

Čakovačko Pismo iz Galicije pobijedilo na Hvaru

Petodnevni Festival hrvatskih kazališnih amatera završio dodjelom nagrada

Pismo iz Galicije KAM 2010
Pismo iz Galicije KAM 2010 (KAM)
Više o

reli siromašnih

,

festival vjenčanja

,

sposa news

,

Lav Nikolajevič Tolstoj

,

Martin Heidegger

,

Denis Diderot

,

ljubavne lekcije

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi "Pismo iz Galicije", autorice Kristine Štebih, u režiji Dejana Buvača i u izvedbi Kazališne družine "Štolcer" iz Čakovca.

To je odlučilo stručno povjerenstvo Festivala, u koje su bili kazališna kritičarka i teatrologinja Sanja Nikčević, redatelj Robert Raponja i glumica Barbara Rocco.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Ivici Borovcu za ulogu Nikole u predstavi 'Nosi nas rijeka', autora Elvisa Bošnjaka, u režiji Trpimira Jurkića i u izvedbi amaterskog kazališta KUU "Mosor" iz Gata.

Za najbolju glumicu nagradu je dobila Biljana Borovac za ulogu Seke u istoimenoj predstavi.

Za najbolju sporednu ulogu nagrada je pripala glumcu Igoru Greksi za ulogu služavke Erže u predstavi "Pop Ćira i pop Spira", koju je odigrao KUD "Branko Radičević" iz Pačetina.

Također Karmen Mlacović, članica KUD-a "Primorka" iz Krasice, za ulogu Bekine u predstavi "Testament" dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu.

Redatelj Dejan Buvač nagrađen je za najbolju režiju, a Kristina Štebih za dramski tekst ili prilagodbu, oboje za predstavu "Pismo z Galicije".

Predstavi "Pop Ćira i pop Spira" pripala je nagrada za njegovanje kulturne baštine, a predstavi "Cirkus" Dramske grupe Češka beseda iz Doljana, za inventivnost.

Također je dodijeljene pohvale za vizualnu poetičnost kazališta pokreta, u predstavi "Nevidljivi gradovi" u izvedbi Plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska, te za kolektivnu igru u kategoriji "Čim čim luđe, tim tim bolje" predstavi "Pop Ćira i pop Spira".

Na ovogodišnjem 50. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera odigrano je 13 predstava u izboru selektora Damira Mađarića.

 

31.05.2010. 07:35:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh