« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RADIONICA

Glumačka radionica u lipnju u AKC Medika

Radionica pod vodstvom Tomislava Bratkovića bavit će se tehnikama glume Mihaila Čehova

akc medika
akc medika (AKC Medika)
Više o

zagreb-info

,

AKC Medika

,

Domotex

,

praketi

Radionica će se održavati utorkom, četvrtkom i subotom od 18-20h, a cijena sudjelovanja je samo 10kn.

Baza tehnike glume Mihaila Čehova leži u pokretima te se sastoji od nekoliko elemenata:

kvaliteta gline, kvaliteta plutanja, kvaliteta lebdenja i kvaliteta zračenja.

Tehnike glume se sastoje i od raznih igara pa često dolazi do buđenja zaboravljenog djeteta u sebi.

Svaki predavač znanja daje svoj pristup kao nadogradnju u tehnikama glume .

Vrlo je važno naglasiti da se vaše privatno ne smije iskorištavati u tehnikama glume, vaše privatno ostavljate van radnog prostora te nerasterećeni svakodnevnim zadaćama te problemima ulazite u svijet igranja glume.

Mihail Čehov je bio učenik slavnog Stanislavskog koji je uočio plastičnost u postavljanju uloge, u samom igranju pred publikom te u zasićenosti igranja jedne te iste predstave više puta.

Kako je govorio i pisao Mihail Čehov, ljudska civilizacija je pojavom industrijalizacije svijeta postala sve mehaniziranija u svom svakodnevnom životu te se zaboravila duhovna vrijednost te njene mogućnosti čovjeka kao jedinke.

Upravo Mihail Čehov odlazi u S.A.D. te prenosi svoje znanje tadašnjim slavnim glumcima te unosi u filmsku te dramsku umjetnost novi žar, atmosferu koja krasi situaciju u filmu ili drami. Svojim tehnikama u S.A.D-u privlači sve više glumaca te sa sigurnošću mogu reći da u svakom filmu u kojem Čehov glumi teško možete razaznati tko je u filmu/ koji lik glumi zapravo Mihail Čehov.

Sa vječitom djetinjošću u sebi prenosi znanje osjećaja lakoće koje glumcima daju još veći zanos u atmosferi koju prenose na TV ekrane ili pozornice kazališta pa mi nerijetko zaplačemo, zapitamo se, nasmijemo se, pobjesnimo kada gledamo film u kojem glumci koriste tehnike Mihaila Čehova. Kako kaže Čehov: ''It's all about the atmosfere''.

Glumačka igraonica je preporučljivo iskustvo za one koji se bave/žele baviti glumom jer tehnike glume omogućuju savjestan i predan pristup ulozi, ali i za one koji se ne žele baviti glumom jer djeluju oslobađajuće i antistresno.

Prijave:

Tomislav Bratković

brale.orah@gmail.com

ili na broj: 095 865 73 07


31.05.2010. 10:27:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh