« Kazalište
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
NOĆ KAZALIŠTA

Brojke i zanimljivosti u Noći kazališta 2013

U Noći kazališta 2013. sudjeluju 94 institucije na 69 lokacija u 38 gradova sa 133 izvedbe i 60-tak popratnih programa

Sjajan program Noći kazališta
Sjajan program Noći kazališta (Noć kazališta)
Više o

Noć kazališta 2013

,

program

,

predstave

Prve izvedbe počinju već u 10 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i u Maloj sceni u Zagrebu.
Posljednja predstava u Noći kazališta je u Gradskom kazalištu Jastrebarsko u 23,59 sati.

Najviše izvedbi ima Dječje kazalište Dubrava (čak 8 na dvije lokacije). Nakon toga slijede Pučko kazalište Sinj i Teatar EXIT sa 6 izvedbi. Zanimljivo je da Teatar EXIT, uz izvedbe u svojoj matičnoj kući, ima i 3 gostovanja (Muzej za umjetnost i obrt, Narodno sveučilište Sesvete i Pučko otvoreno učilište Ante Babić u Umagu).

Ugošćuju se i kazališta izvan Hrvatske pa u Sinju gostuje Drafteatar iz Tuzle (BiH), u Jastrebarskom Teatar Fedra iz Bugojna (BIH), u Belom Manastiru HKUD Lemeš (Srbija) i u Dječjem kazalištu Dubrava gostuju izvođači iz Belgije i Izraela.

Ove godine imamo dvije svečane premijere: Krležinu "U agoniji" u Gradskom kazalištu Marina Držića u Dubrovniku i predstavu "Da nije jubavi" u Nečujmu. Ri teatar iz Rijeke igrat će svečanu 100.-tu izvedbu komedije "Noćna patrola 1".

Po prvi put se manifestacija odvija i na dva otoka, na Šolti (Nečujam) i na Hvaru (Stari Grad). Osim njih, nova mjesta koja sudjeluju su: Belišće, Buševec, Đakovo, Našice, Popovača i Umag.

Gradskom kazalištu Poreč se u Noći kazališta igra predstava Katje Restović pod nazivom "Noć kazališta".

Među najbogatijim programima, kako glavnim tako i popratnim, izdvajamo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku koje će, između ostalog, imati i izravnu video vezu s Gradskim kazalištem Zorin dom u Karlovcu i Gradskim kazalištem Požega.

Cijeli program preuzmite ovdje

14.11.2013. 12:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh