« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
NE!

Brada i ljeto - treba li je obrijati?

Bradonje su ljeti u najvećem iskušenju da odbace svoj zaštitni znak i obriju se kako bi smanjili nelagodu - no to nisu pravi bradonje, kaže ekipa s Gentleman.hr

Jeste li pravi bradonja ili samo hipster?
Jeste li pravi bradonja ili samo hipster? (Arhiva)
Više o

ljeto

,

savjeti

,

brada

,

održavanje brade

Ponovnim povratkom ljeta, tko zna koliko puta nam se ljeto već vraćalo ove godine, podižu se temperature i sve su češće primjedbe te komentari poznatih i nepoznatih ljudi oko nas - Pa zar ti nije vruće u bradi?

Naravno da mi nije, jer ja znam kako se pripremiti za nesnosne vrućine.

Generalno postoji nekoliko načina da riješite problematiku brade i velikih temperatura.

Najčešći način kod mnogih muškaraca je i najjednostavniji način, svi mi s bradama znamo da je to čisti kukavičluk te da se radi o manje vrijednom bradonji, pustimo sad na stranu bilo kakve rasističke pomisli, ali muškarac koji dolaskom toplog vremena i visokih temperatura obrije bradu jer - mu je vruće, jer mu smeta kod kupanja, jer mu smeta zbog soli, jer mu se znoji koža pa je fuj, jer ne može normalno lizat sladoled u gradu, jer ne može izdržat tri mu upućena komentara da će mu biti vruće, jednostavno nije onaj pravi bradonja u duši. Vrlo je vjerojatno neki pomodnjak, ili hipster.

Dakle, nikako ne preporučam, brijanje ili kraćenje ili drastično trimanje brade, a u svrhu postizanja ugodne atmosfere u licu. To se neće dogoditi. Obrijete li bradu prije ljeta dogoditi će se da će vam nježna i štićena koža koja je dosad bila skrivena i zaštićena ispod brade odjednom biti na udaru sunca, a kad vas jednom opeče po svježoj skoro bebinoj koži počet ćete uviđati grešku koju ste učinili. Ali kasno vam je sad. Najgore vam tek dolazi kad počinju izbijati nove dlake.

Umjesto brijanja razmislite da sa sobom nosite malo bočicu s raspršivačem u kojem se nalazi hladna voda i kojom s vremena na vrijeme navlažite bradu, osvježite je, hidratizirate. Time brada postaje svojevrsni klima uređaj na vašem licu i nema te zaštite od vrućine koja će vam biti ugodnija.

Sve savjete za bradonje pročitajte na portalu Gentleman.hr

19.07.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh