« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
PARTNERSTVO

BlackBerry i Baidu razvijaju autonomne automobile

U rujnu prošle godine iz kineske su tvrtke priopćili da će u iduće tri godine uložiti 1,5 milijardi dolara u projekte autonomne vožnje

Baidu uzima BlackBerryjev QNX kao osnovu za autonomnu vožnju i umrežavanje
Baidu uzima BlackBerryjev QNX kao osnovu za autonomnu vožnju i umrežavanje (Arhiva)
Više o

BlackBerry

,

Baidu

,

autonomna vozila

BlackBerry, poznati kanadski proizvođač pametnih telefona i softvera te kineski internetski gigant Baidu objavili su da su dogovorili partnerstvo u razvoju tehnologije autonomnih i umreženih vozila.

Dvije kompanije surađivat će kako bi proizvođačima i dobavljačima automobilskih dijelova širom svijeta omogućile bržu primjenu tehnologije umreženih i autonomnih vozila, navode u priopćenju Blackberry i Baidu.

BlackBerryjev operativni sustav pritom će biti temelj za Baiduovu otvorenu platformu za autonomnu vožnju Apollo, dodaje se.

U rujnu prošle godine iz kineske su tvrtke priopćili da će u iduće tri godine uložiti 1,5 milijardi dolara u projekte autonomne vožnje u sklopu nastojanja da prošire svoj portfelj i da uspješnije konkuriraju kompanijama poput Googlea.

BlackBerry je pak odustao od proizvodnje svojedobno jako popularnih pametnih telefona i preusmjerio temeljno poslovanje na područje softvera za kibernetičku sigurnost i na usluge.

06.01.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh