« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
TAJANSTVENI KOD

Biblija skriva tajna upozorenja o nuklearnom ratu

Autor Michael Drosnin vjeruje kako posjeduje informacije od ključne važnosti za globalnu sigurnost

Fizičar David E. Thomas pokazuje riječ
Fizičar David E. Thomas pokazuje riječ "megalomania" u jednom od tekstova (David E. Thomas)
Više o

Biblija

,

biblijski kod

,

tajne poruke

,

nuklearni rat

Drosnin je toliko zabrinut da je prije nekoliko dana čak dobio cijelu stranicu u New York Timesu s naslovom "Zašto Bijela kuća ne dopušta predsjedniku da pročita ovo pismo?" Ispod naslova je slika s Bin Ladenom te jasnom porukom: "Bin Laden vjerojatno već posjeduje nuklearno oružje."

Kako je Drosnin došao do ovih informacija? Pročitao ih je (zajedno s lokacijom oružja), ni manje ni više nego u Bibliji. Naime, kod u Bibliji govori o skrivenom nuklearnom oružju, a navodno jasno ukazuje da Al-Kaida posjeduje takvo oružje.

Stotine milijuna kršćana koji su pročitali Bibliju vjerojatno se pitaju kako to da nisu opazili ove jasne reference. Odgovor leži u tome da Drosnin, inače autor bestselera "Biblijski kod", tvrdi kako može vidjeti stvari koje nitko drugi ne može. Naime, Drosnin vjeruje da Biblija sadrži kodove (skrivene u brojkama i slovima) koji točno predviđaju svjetske događaje.

No kritičari su pokazali da su značenja koja je otkrio jednostavno rezultat selektivnog odabira podataka iz velikog izbora slučajnih slova unutar biblijskih tekstova. Npr. fizičar David E. Thomas demonstrirao je da su kombinacije koje je Drosnin otkrio samo rezultat "prekopavanja podataka".

Ako pokrenete kompjuterski program da pretražuje dovoljno velik dio teksta (bez obzira bilo riječ o Bibliji ili Ratu i miru), tražeći kombinacije (npr. svako 10 ili 12 slovo), u konačnici ćemo dobiti riječi ili rečenice koje mogu imati smisla.

Thomas je dao primjer u dijelu teksta iz Drosninove nove knjige. "Radilo se o 3681 slovu nakon što sam uklonio zareze i razmake. Pokrenuo sam 2 algoritma i premda je poglavlje kratko, manifestiralo je tajanstveni "Biblijski kod". Našao sam npr. riječi "taština" i "prevara" u jednoj analizi, te riječ "megalomanija" u drugoj. Znače li ti kodovi nešto? Naravno da ne! Samo pokazuju kako se lagano skrivene poruke mogu pronaći u bilo kojem tekstu", objašnjava.

Drosnin  međutim ne objašnjava zašto bi Bog želio sakriti važne poruke u biblijske tekstove, a koje se mogu otkriti samo pomoću kompleksnih kompjuterskih algoritama. Ako je smatrao da je poruka važna, vjerojatno bi je predstavio na jasan i transparentan način.

10.12.2010. 15:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  la
  10.12.2010. 16:57
  Ma koji Bin Laden, mislite na CIAinog agenta?!? Oni mora da se šale... Lijepo je Benazir Bhutto rekla da je on već davno ubijen...TAj Bin Laden stvarno dođe ko Joker karta - kad god trebaš samo ga izvučeš....
 2. avatar
  HBomb
  11.12.2010. 18:54
  a možda ipak malo pretjeruju :/
  a možda su u šumi....
 3. avatar
  Damir
  12.12.2010. 10:50
  Bin Laden je umro godinu dana prije 11 rujna 2001. od zatajenja bubrega. New york times i ini drugi su plačenićki mediji koji plasiraju informacije koje im se daju
 4. avatar
  badvig razjnici
  13.12.2010. 22:56
  Ja sam ubio bin Ladena.
  20. veljače 2005.
  ali nisam smio ništa reći, nije mi dala CIA.
  Sada je dosta. Vrijeme je da sva istina izađe na vidjelo. Prije 2012.
  Ja sam ga ubio. Nema oružje. Nije ga ni imao. Čuvao je ovce u planinama i čitao Kuran.
 5. avatar
  klsko
  05.01.2011. 01:13
  Kakav Bin Laden, kakva Al-Qaida, kakvi TERORISTI?!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh