« Kazalište
objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana
NAJAVE

Baletni koncert "Život na pozornici" za početak sezone HNK

Hrvatsko narodno kazalište otvorilo je u petak navečer novu sezonu baletnim koncertom pod nazivom "Život na pozornici", predstavivši nove članove baletnog ansambla te izrazivši zahvalnost kolegama na kraju plesačke karijere

Bilo je sjajno!
Bilo je sjajno! (Arhiva)
Više o

balet

,

HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu novu je kazališnu sezonu svečano otvorilo 22. rujna jedinstvenim Baletnim koncertom nazvanim Život na pozornici u izvedbi ansambla Baleta zagrebačkog HNK-a u koreografiji i režiji Massimiliana Volpinija.

Nadahnut posebnim trenutkom u našoj baletnoj povijesti, ansambl Baleta obilježio je pokretom, slikom i riječju veliku smjenu generacija koja se u ovome trenutku događa te je s jedne strane poželjeo dobrodošlicu mladim plesačima koji su svojim talentom zavrijedili postati članovima Baleta, dok je, s druge strane, iskazao zahvalnost kolegama koji se opraštaju od scene i publike.

U novoj sezoni, osim pomno biranog repertoara u kojem nastavljamo njegovati raznolikost stilova, iznimno vodimo računa i o članovima ansambala kao nositeljima programa u sve tri umjetničke cjeline: Drami, Operi i Baletu. Ovu sezonu stoga počinjemo posvetom i zahvalom našim baletnim umjetnicima. I dok srdačno pozdravljamo novu generaciju plesačica i plesača koji nam dolaze u ansambl te time omogućujemo dodatni razvoj već visoko umjetnički i tehnički profiliranog kolektiva, ujedno se i pozdravljamo s baletnim umjetnicima koji su završili svoj plesački put, izjavila je intendantica zagrebačkog HNK-a Iva Hraste Sočo.

24.09.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh