« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
JURILICE

BAC Mono R: vrhunac dizajna, inovacija, inženjeringa i performansi u automobilskoj industriji

Zanimljiv je podatak kako je automobil Mono R težak samo 555 kg i prvi je automobil na svijetu koji koristi ugrađene karbonske panele ojačane materijalom grafenom

BAC Mono R
BAC Mono R (Automania)
Više o

jurilice

,

BAC Mono R

,

BAC

BAC Mono R - pokreće ga motor najveće snage 340 KS za koji tvrde kako je to atmosferski motor koji ima najvišu specifičnu izlaznu snagu svih vremena za cestovni legalni automobil pokretan 2,5-litarskim motorom koji ima specifičnu snagu 136 KS po litri.

Zanimljiv je podatak kako je automobil Mono R težak samo 555 kg i prvi je automobil na svijetu koji koristi ugrađene karbonske panele ojačane materijalom grafenom.

Ovaj najnoviji motor ima za 35 KS veću snagu i ujedno je za 25 kg lakši što pak znači kako ovaj „R" model ima omjer snage i težine od 612 KS po toni. Ovaj super automobil Mono R velike snage i male težine tvrtka BAC pokazala je svijetu na Goodwood Festival of Speed 20019 (Goodwood festival brzine).

Najavljena je strogo ograničena serija od samo 30 primjerka koja je već rasprodana. Treba svakako napomenuti kako je bila isključivo ponuđena postojećim Mono vlasnicima širom svijeta.

Više o ovoj jurilici pročitajte na portalu Automania.hr

07.07.2019. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh