« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
vizije

Automobili će u budućnosti sličiti biciklima

POGLEDAJTE GALERIJU - Proizvođači razvijaju vozila koja će objediniti najbolje funkcije automobila i bicikla

Renault Twizy
Renault Twizy (MWN)
Više o

električni automobil

,

električni bicikl

,

automobil budućnosti

,

dvosjedi

,

automobili budućnosti

,

futuristički dizajn

,

Renault Twizy

,

Volkswagen L1

,

Peugeot BB1

Tri poznata proizvođača automobila iskoristila su nedavno završen sajam u Frankfurtu kako bi predstavila svoje najnovije vizije razvoja automobilske industrije.

Renault, Volkswagen i Peugeot smatraju da će potrošači u budućnosti tražiti spoj bicikla i vozila te da postoji veliko tržište koje zahtjeva prijevozno sredstvo na električni, ekološki pogon za dvije osobe.

Renault Twizy je zapravo klasični motocikl na četiri kotača dužine 2,3 i širine 1,1 metara. Na prometnicama zauzima tek nešto više mjesta od skutera, a postiže brzine do 75 km/h.

Predviđeno je da vozač i suvozač sjede jedan iza drugoga kao na tandemu, dok sigurnost jamče vrhunski materijali otporni na udarce izvana.

Volkswagenov aerodinamičan koncept vozila L1 sličan je Renaultovom, a suvozač je smješten u futuristički kokpit koji podsjeća na pilotske kabine.

Model se ističe maksimalno spuštenim sjedalima i motorom na baterijski pogon, iako mu ukupna težina ne premašuje 380 kg.

Za konkurencijom puno ne zaostaje ni Peugeotov BB1, u čijoj karoseriji manjoj od Smartove ima dovoljno mjesta za četiri odrasle osobe.

Predviđeno je da se inovativna vozila koja predstavljaju idealnu kombinaciju automobila i bicikla na tržištu pojave za tri do četiri godine.

Piše: Euan Sey/Metro Motor
09.10.2009. 11:45:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh