« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
AUTI I MOTORI

Auto Motor Show: Vratolomije u Areni

VIDEO - Posjetitelji su mogli vidjeti specijalno uređna policijska vozila, freestyle vožnje, kao i vozača formule Giancarla Fisichellu

Auto Motor Show: Vratolomije u Areni
Auto Motor Show: Vratolomije u Areni (Cropix/Infopunkt)
Više o

jagoda

,

Arena Zagreb

Iako je kiša poremetila planove organizatora Auto Motor Showa pa je većina atraktivnih programa održana u Areni, a ne izvan nje, posjetitelji nisu bili zakinuti za vratolomije vozača automobila i motora.

Posjetitelji su mogli vidjeti specijalno uređna policijska vozila, čiji su vozači izvodili okrete i slalome, te su demonstrirali vožnju na dva kotača u indijanskom redu. Bilo je i freestyle vožnje automobila i motocikala, koje predstavljaju i posebne sportske discipline. Freesytle motocros je oduzimao dah jer su vozači izvodili akrobacije na motorima u zraku.

Na otvorenju showa je bio i treći vozač Ferrarija, Giancarlo Fisichella, koji se u petak zadržao nekoliko sati u Zagrebu. Na showu su ostali njegove kolege iz Ferrari Challenger tima, koji se inače natječu na talijanskim prvenstvima formule 3. Naravno, nije izostao ni Ferrari F1 Car Show 248 s pokaznim vozilom.

Posebnu pozornost izazavala je drifting tehnika vožnje koja se sastoji u "pretrčavanju" zavoja u kojoj su zadnje gume pod kutom zanošenja (slip angel) za razliku od prednjih. Takva vožja je pravi pokazatelj moći i snage. (Infopunkt/metro-portal)

20.09.2010. 15:12:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh