« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ODLIČNO VOĆE

Ananasom protiv masnoće i bora

Ananas je odličan za detoksikaciju i čišćenje organizma te pri razgradnji suvišnih masnoća i eliminaciji bora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

bore

,

voće

,

mršavljenje

,

ananas

Ananas je tropsko voće čije se ime povezuje s indijskom riječi 'anana' koja znači 'odlično voće', a taj mu naziv savršeno dobro odgovara jer obiluje brojnim hranjivim sastojcima.

Osim što je ananas bogat vitaminima A, B, E i C, te mineralima željezom, fosforom i kalijem, on u 100 grama sadrži samo 57 kcal koje većinom spadaju u ugljikohidrate, a najmanje u masti. Ipak, uzmite u obzir i to kakav ananas jedete jer samo svjež ima 57 kcal dok onaj u konzervi ima 95, a sušeni čak 260 kcal na 100 grama.

Uz vitamine i minerale ananas sadrži i bromelin, enzim sličan probavnom enzimu pepsinu koji je neophodan za probavu bjelančevina.

Ananas je odličan kod detoksikacije i čišćenja organizma te pri razgradnji suvišnih masnoća, a djeluje i na jačanje kolagenih vlakana, koja su oslabljena u područjima na kojima se nakuplja celulit. Time poboljšava tonus kože, ali i njezino disanje kao i uklanjanje nakupljenih toksina. Zbog toga je idealan pri mršavljenju te eliminaciji celulita i bora.

Valja napomenuti i kako ananas održava normalan krvni tlak i to poticanjem izlučivanja viška vode iz organizma no mana mu je što sadrži znatnu količinu šećera pa bi ga dijabetičari za svaki slučaj ipak trebali izbjegavati.

I za kraj, dobro je znati i kako je ananas u narodnoj medicini krajeva u kojima uspijeva već stoljećima poznat kao voće koje ublažava upale te se koristi u borbi protiv raznih bakterijskih i virusih infekcija.

02.04.2010. 21:22:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh