« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BEZ KALORIJA

Ublažite glad na prirodan način

Ako izaberete prave namirnice i suplemente, možete ublažiti glad te zadržati niskokaloričnu prehranu koja pomaže pri mršavljenju ili održanju težine. Pogledajte o kojoj hrani je riječ

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

hrana

,

glad

,

apetit

,

ublažavanje

1. Jabuka - čuli ste za izreku ˝jedna jabuka na dan, drži doktora van˝. Jedna veća jabuka sadrži otprilike 5 grama vlakana, što će vam dati osjećaj sitosti duži period vremena. Osim toga, fruktoza ne utječe na nivo šećera u krvi, što reducira rizik od inzulinskih skokova.

2. Lanene sjemenke - ove sjemenke postaju sve popularniji način unosa esencijalnih masnih kiselina, no također nude i dobru dozu vlakana vašoj prehrani. Dodajte ih u jogurt ili svježi sir i opskrbit ćete tijelo spororazgrađujućim mastima i proteinima.

3. Kava - ovaj napitak neizostavni je dio naših života, no mnogi ne znaju kako kofein također ublažava glad. Ovaj stimulans najpoznatiji je po svojim efektima podizanja energije i održanja budnosti, no kada se uzima u umjerenim dozama, imat ćete i dobrobit ublažavanja apetita.

4. Voda - dobra hidratacija vrlo je važan faktor ublažavanja gladi. Ne samo da često mješamo glad i žeđ, nego kad smo u stanju dehidracije podložniji smo umoru, zbog čega ćemo posegnuti za hranom. Ako ste doista umorni i neispavani, imajte na umu da će mozak lučiti hormone koji vam govore da ste gladni, a u stvari niste.

5. Kaktus hoodia - radi se o biljki za koju mnogi vjeruju da kontrolira osjećaj gladi. Hoodia je porijeklom iz Afrike, a primarno su je upotrebljavali lovci u svojim ekspedicijama. No budite na oprezu jer treba nekoliko dana da se osjete efekti.

6. Pileća juha s povrćem - juha kao obrok još je jedan način reduciranja apetita. Topla tekućina generalno ublažava glad, a s obzriom da sadrži malo kalorija, možete pojesti i veće količine. Ova juha dobar je izbor s obzirom da male količine proteina iz piletine uklanjaju glad, a povrće i tekućina povećavaju osjećaj sitosti.

7. Wasabi umak - konzumacija začinjene hrane također pomaže ublažavanju gladi. Stoga idući put kada jedete sushi ili ribu dodajte malo wasabija kako biste uklonili apetit. Osim toga, wasabi je poznat jer reducira rizik od raka i osigurava antiupalne efekte.

8. Zobene pahuljice - početak dana s nezašećerenim zobenim pahuljicama odličan je način da odagnate glad. Zob sadrži najviše vlakana u odnosu na ostale žitarice i vrlo malo šećera, što znači da ne podiže inzulin u nebo. Dodajte cimeta i naribajte jabuku za bolji okus.

9. Losos - dobro djeluje zbog masnih kiselina koje sadrži. Hrana bogata proteinima najbolje zasiti, no mast je ono što održava osjećaj sitosti duže vrijeme. Jedući lososa dobit ćete najbolje iz obje sfere.

10. Badem - još jedan odličan izvor masnih kiselina i odličan zalogaj između glavnih obroka. Imajte na umu da se efekti badema osjećaju tek sat i pol nakon konzumacije, stoga ih jedite prije nego dosegnete točku ozbiljne gladi, inače postoji mogućnost da ćete ih pojesti previše.

07.04.2010. 13:09:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh