« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
SAVJETI

8 jednostavnih savjeta za dug i zdrav život

Sve puno savjeta koji uključuju neka "dostignuća" farmacije i sličnih industrija koje bismo teško nazvali prirodnim i poželjnim, pa pokušajmo pronaći takve...

Zdrav i dug život uz normalne savjete
Zdrav i dug život uz normalne savjete (Arhiva)
Više o

savjeti

,

zdrav život

,

dug život

,

priroda

Zdrav život, a uz to i dug, želja je gotovo svakog čovjeka, a savjeta kako ga postići ima toliko da bi se za njih mogao komotno napraviti potpuno novi internet... no, koliko oni zapravo imaju smisla?

U velikoj većini slučajeva - baš i ne, jer je sve puno savjeta koji uključuju neka "dostignuća" farmacije i sličnih industrija koje bismo teško nazvali prirodnim i poželjnim.

Stoga, krenimo s druge strane i poslušajmo savjete koji su utemeljeni isključivo na zdravom razumu i prirodi, a donosi ih OutsideOnline:

Krećite se - bilo da idete pješke na posao i natrag ili svakoga dana šećete tijekom pauze, a možda i nakon povratka s posla, potrudite se da vaš način života ne bude sjedilački.

Jedite pravu hranu - pod pravu mislimo na onu koja nije procesirana i zapakirana, već svježa i pripremljena u vašoj kuhinji, jednostavnije rečeno: kupujte na placu i kuhajte sami, zaboravite na gotovu zapakiranu hranu iz trgovina, ma koliko to lakše i jednostavnije bilo.

Održavajte kontakt s prijateljima - prijatelji imaju više uloga u vašem životu, a jedna od najvažnijih je da vam redovito druženje s njima dokazano smanjuje razine stresa i produžava život.

Izbjegavajte dodatke prehrani - ma što oni u reklamama govorili, istina je drugačija: dodaci hrani i raznorazni "zdravi pripravci" donose više štete nego koristi.

Spavajte - san je temelj zdravog života i omogućava regeneraciju organizma na svim razinama, pa nemojte gubiti dragocjene sate gledajući u raznorazne ekrane do dugo u noć.

Kako riješiti nesanicu?

Provodite vrijeme u prirodi - zelenilo ima izuzetno blagotvoran učinak na psihofizičko zdravlje i jednostavno je neinteligentno to zanemarivati: dovoljan je i kvartovski park s par stabala, žbunja i štogod trave da vam popravi raspoloženje.

Prestanite pušiti - ako ste se navukli na smrdljive otrovne štapiće zvane cigarete, ostavite se toga što prije, zapravo, bilo kada: uvijek će donijeti korisne učinke i produžiti vam život.

Pijte umjereno - alkohol nije apsolutno štetan, male količine su korisne za organizam, pa slobodno popijte koju čašu vina ili pivo, ali stvarno umjereno.

21.04.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh