« Kazalište
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
PRIJAVITE SE :)

8. Ganz novi festival poziva tinejdžere na sudjelovanje u predstavi Listening Party

Listening Party događa se u Studentskom centru u Zagrebu, u Teatru &TD u Savskoj 25 te tražimo 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati u predstavi

Prijavite klince!
Prijavite klince! (Kultura promjene)
Više o

predstave

,

Ganz novi festival

,

Listening Party

Party na pozornici u kojem su domaćini velika grupa tinejdžera/ica između 13 i 17 godina najbolji je opis predstave Listening Party. Grupa nam pušta svoju omiljenu glazbu. Ponekad pjevaju i plešu uz taktove glazbe, ponekad plaču ili se samo druže i slušaju glazbu kako bi podržali i slavili jedni druge i tinejdžerske godine. Ponekad dijele priče, ponekad pričaju o glazbi koju slušaju i o sebi. Pozornica je njihova, riječi su njihove, oni imaju moć - iako je prisutna tek tijekom predstave - to je tinejdžerski party i oni će plakati ako hoće.

Listening Party premijerno je izvedena u Reykjavíku, Island, u jesen 2017. s tinejdžerima s Islanda. Sada se Listening Party događa u Studentskom centru u Zagrebu, u Teatru &TD u Savskoj 25 te tražimo 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati u predstavi! Predstava ili party nastajat će u suradnji s koreografkinjom Ásrún Magnúsdóttir koja ima veliko iskustvo u radu s mladima.

Za sudjelovanje u ovome projektu nisu vam potrebne posebne vještine ili talenti. Sve što trebate je biti tinejdžer/ica i imati jednu pjesmu zbog koje se osjećate posebno. Možda je to tvoja omiljena pjesma, pjesma koja te čini tužnim/om ili te oraspoloži, možda je to pjesma na čije prve taktove proplešeš ili te podsjeća na tvoje prijatelje, majku, oca. Može biti bilo koja pjesma na svijetu! Ne moraš znati plesati ili pjevati ili izvoditi, sve što trebaš je biti voljan/na biti na pozornici s velikom grupom tinejdžera/ica i iskusiti pravu zabavu!

Prije predstave održat će se jednotjedna radionica i tijekom te radionice slušat ćemo zajedničku glazbu i zajednički osmisliti samu predstavu.

Predviđeno je 20-ak sati radionice u periodu od 16. do 20. 9. 2018., a izvedbe bi bile 21., 22. i 23. 9. 2018., u 18 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD, u sklopu Ganz novog festivala.

Idealno vrijeme održavanja radionice moglo bi izgledati ovako:

16. 9. 2018. 10-17 sati,

17. 9. 2018. 15-21 sati,

18., 19. i 20. 9. 2018. po 3 sata (dogovor točne satnice prije početka radionice).

Ipak, mi smo fleksibilni, i točna vremena održavanja mogu se još usklađivati ovisno o školskim obvezama prijavljenih polaznika.

Što se tiče prijava, pišite nam čim prije, a najkasnije do 11. 9. 2018. na ganznovifestival@gmail.com. Za sve ostale informacije zovite nas na 091 4593 430.

U prijavi navedite ime i prezime, vašu najdražu pjesmu, godinu rođenja, školu i razred koju pohađate i kontakt mobitel.

Ásrún Magnúsdóttir je plesačica, koreografkinja, umjetnica i DJ-ica. Rođena je u Reykjavíku krajem 80-tih i plesom se počela baviti s deset godina. Završila je preddiplomski studij plesa na Islandskoj umjetničkoj akademiji. Napravila je nekoliko dobro primljenih i nagrađivanih radova za pozornicu te site-specific. Često je uključena u Reyjkavík Dance Festival i različite festivale i kazališta u Reykjavíku. Trenutačno je zainteresirana za rad s ljudima koji nemaju previše plesnog iskustva te pokušava učiniti nevidljive koreografije vidljivima. Ima veliko iskustvo u radu s različitim grupama ljudi poput tinejdžera, djece, svojih susjeda...

Listening Party financira se sredstvima europskog projekta Studentskog centra u Zagrebu apap - Performing Europe 2020, a sufinancira sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

31.07.2018. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh