« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
PREDSTAVE

'Bakhe' u tvrđavi Minor na Malom Brijunu

U novoj predstavi Ulyssesa igraju Katarina Bistrović Darvaš, Ivana Krizmanić, Dubravka Miletić, Lucija Šerbedžija i Senka Bulić

Nova predstava Teatra Ulysses
Nova predstava Teatra Ulysses (Teatar Ulysses)
Više o

Teatar Ulysses

,

tvrđava Minor

,

predstava

,

Bakhe

,

Mali Brijun

Mali Brijun i tvrđava Minor domaćini su nove predstave u subotu, 28. travnja - održat će se premijera predstava Bakhe, u režiji Lenke Udovički. Predstava je to u kojoj glume isključivo žene. Dvanaest glumica na sceni upravo je obrnuto od kazališta kakvo je bilo u Euripidovo vrijeme. Tada su i u publici, i na pozornici, mogli biti samo muškarci.

Predstava se temelji na kombinaciji Euripidovog djela i tekstova nastalih na grupnoj psihoterapiji, koje je s glumicama provodio psihijatar Stanislav Matačić, rekla je je umjetnička voditeljica Ulyssesa i redateljica predstave Lenka Udovički. Kroz seanse, svaka od žena suočila se sa svojim teretom i žudnjama, tražeći utočište od patrijarhalnog, kapitalističkog, nemilosrdnog svijeta u kojem je postalo nedopustivo pokazati bilo kakvu slabost ili izgubiti kontrolu, ustvrdila je Udovički.

Glazba, koju potpisuju Nigel Osborne i Davor Rocco, skladana je temeljem materijala dobivenih medicinskim mjerenjima emocionalnih stanja glumica odnosno rada srca, disanja i moždanih aktivnosti.

U novoj predstavi Ulyssesa igraju Katarina Bistrović Darvaš, Ivana Krizmanić, Dubravka Miletić, Lucija Šerbedžija i Senka Bulić.

25.07.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh