« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

6 iskonskih pokreta koje treba uvježbati svaki muškarac

Prakticiranje ovakvih vježbi ne samo da će pokrenuti organizam i razvijati kondiciju već će nas naučiti kako biti smirenim u raznim situacijama

Budite spremni na sve
Budite spremni na sve (DeviantArt)
Više o

vježbanje

,

muškarci

,

iskonski pokreti

Kroz godine ljudskog razvoja, odnosno razvijanja same civilizacije polako zaboravljamo one stare iskonske pokrete i situacije koje su naši preci svakodnevno koristili i prakticirali. Isto tako današnji popularni modeli vježbanja toliko su se odmakli od onog što ljudskom tijelu, organizmu doista treba da čak poneki postaju više štetni nego korisni.

Klasično ophođenje fitness dvorana i teretana prilično su dosadni upravo zbog svog linearnog pristupa vježbanju uz česta ponavljanja, a do postizanja određenog cilja, a bez obzira da li je to dovođenje organizma u stanje dobre kondicije, razvijanje mišićne mase ili samo razgibavanje te pokretanje našeg, a od čestog sjedenja, ukočenog organizma. Problem u svemu tome pak je što nerijetko zaboravljamo što nam je cilj, slabo smo motivirani ili jednostavno odustajemo na pola puta jer smatramo da smo si zadali preveliki zalogaj.

Stoga umjesto posjećivanja takvih dvoranama prakticirajmo posjet prirodi jer ona za nas ima idealnu teretanu, idealna mjesta za fitnes samo ih moramo prihvatiti kao takve te, za razliku od instant rješenja u centrima za vježbanje, malo uključiti i moždane vijuge. Naravno u prirodi nam nikad neće biti dosadno jer ne postoje dvije iste sprave za vježbanje primjerice preskoka.

Ono što je najbitnije da vratimo u naš život, a što smo s godinama izgubili jest:

  • pokretljivost
  • snaga
  • samopouzdanje i pouzdanje u naše tijelo

Nadalje, prakticiranje ovakvih vježbi, koje donosimo niže, ne samo da ćemo pokrenuti organizam i razvijati kondiciju već će nas naučiti kako biti smirenim u raznim situacijama. Isto tako naučit će nas kako što brže izbjeći razne pogibeljne situacije koje nas mogu zadesiti bilo kojeg dana u životu.

1. Naučite sjednje u takozvanim dubokim čučnjevima

Ovakvi čučnjevi koristili su se prije nego smo izmislili stolac, a kao prirodna pozicija za odmaranje.

Iako izgledaju jednostavno, potrebno je i po nekoliko mjeseci da se priviknemo na ovakve duboke čučnjeve. Položaj je između ostalog i praktičan jer dok smo na punoj nozi, odnosno stopalu prilično je jednostavno iz sjedećeg položaja preči u stojeći položaj. Pokretni smo u skoro svim smjerovima.

Svih 6 iskonskih pokreta pročitajte i pogledajte na portalu Gentleman.hr

09.03.2017. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh