« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI :)

5 proteinskih namirnica koje skidaju kile

Mršavljenje može biti naporno i izazovno, a ponekad podrazumijeva se odričete stvari koje obožava

Da, jedite školjke...
Da, jedite školjke... (Arhiva)
Više o

hrana

,

mršavljenje

,

namirnice

,

proteini

Jednostavan način skidanja kilograma jednostavno - ne postoji, ma koliko ga vi željeli pronaći. Naravno, potrebno je paziti na prehranu, više se baviti fizičkim aktivnostima, a nekada ni to nije dovoljno.

Restriktivne dijete su postale ključne za mršavljenje, osobito kada želite u što kraćem roku izgubiti što više kilograma. Dijeta s visokim udjelom proteina, a niskim udjelom ugljikohidrata je jedna od njih.

Ako se želite pridržavati ove dijete, jedite ovih pet namirnica koje će vam pomoći da izgubite višak kilograma.

Jaja - ako dan želite započeti s hranom bogatom proteinima, a s malo ugljikohidrata, svakako uključite jaja u svoj doručak. Jaja su izuzetno bogata proteinima, a imaju minimalno ugljikohidrata. Odlična je stvar što ih možete pripremati na raznorazne načine pa vam neće brzo dosaditi. Uz to, jaja su jedna od najzdravijih namirnica.

Mliječni proizvodi - mliječni proizvodi poput grčkog jogurta i raznih vrsta sireva su jako zdravi. Uz to, bogati su i raznim drugim hranjivim tvarima, uključujući kalcij, vitamine A i D, kalij i magnezij.

Povrće bez škroba - povrće bez škroba uključuje brokulu, špinat, šparoge, gljive, cvjetaču, paprike i drugo. Ovo povrće je bogato proteinima, a imaju vrlo malo ugljikohidrata, što ih čini savršenom hranom za mršavljenje, posebno za one koji su vegetarijanci, piše Times of India. Osim toga, ovo povrće ima nekoliko zdravstvenih prednosti.

Sjemenke - bademi, maslac od kikirikija, sjemenke bundeve, chia sjemenke, sjemenke suncokreta vrlo su zasitne i bogate proteinima. Sadrže nizak udio ugljikohidrata zbog čega su odličan izbor ako želite izgubiti kilograme.

 

Školjke - školjke su izvrstan izvor proteina i imaju vrlo malo kalorija zbog čega su odlične za mršavljenje. Vrlo su zasitne pa nakon što pojedete obrok sa školjkama, nećete brzo postati gladni. Uz to, školjke su omega-3 masnim kiselinama i sadrže velike količine određenih mikronutrijenata, uključujući željezo, cink, magnezij i vitamin B12.

28.05.2022. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh