« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAVJETI :)

5 razloga za kuhanje kod kuće

Možda će vas neki od sljedećih razloga ipak potaknuti da vam kuhanje postane prioritet

Kuhajte zajedno!
Kuhajte zajedno! (Arhiva)
Više o

kuhanje

,

obrnuta kuća

,

dom

Ako ste među onima koji u pretrpanom svakodnevnom rasporedu teško mogu naći vremena za kuhanje, možda će vas neki od sljedećih razloga ipak potaknuti da vam kuhanje postane prioritet.

Štednja - domaća kuhinja uglavnom uključuje sezonske namirnice i ne zahtijeva skupe ambalaže i etikete, troškove dostave i slično što uzrokuju veće cijene naposljetku. Kako bi dodatno doprinijela smanjenju troškova, sama možeš uzgojiti kod kuće neko od bilja koje inače koristiš u svojoj prehrani ili se odvažiti na nešto novo, primjerice mungo grah koji je odličan izvor proteina i dijetalnih vlakana.  

Zabavno je - hrana može biti pravi užitak, pri čemu nije važno samo iskustvo jedenja, već i priprema i stvaranje jela i onaj osjećaj koji se pojavi nakon što ga pojedeš. Uključite li i svoje ukućane, kuhanje može biti prava zabava, a dobit ćeš i dodatno vrijeme za druženje s njima. Kuhanje kod kuće stvara uspomene koje traju cijeli život

Zdravije kuhanje - kad vi kuhate, znate što je u vašoj hrani i na koji način je pripremljena. Izbjeći ćete aditive i konzervanse koji se često nalaze u polugotovim ili gotovim jelima. 

Zdravije navike - jedan od dobrih razloga koji vas može dodatno potaknuti na kuhanje kod kuće jest i taj što će djeca tako savladati vještine kuhanja. To će im, ujedno, pružiti temelj za stvaranje zdravih prehrambenih navika u budućnosti 

Ukusnije je - kuhana hrana ima bolji okus, a i možete stvarati okuse koje vi volite, što nije moguće s gotovim jelima 

27.05.2022. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh