5 namirnica za bolje pamćenje
Prehrana utječe na sve procese u tijelu, pa tako pravilnim odabirom namirnica možemo poboljšati pamćenje i koncentraciju
Kada mozgu omogućimo pravilnu prehranu, on nam vraća boljim pamćenjem i većom koncetracijom. No, koje su to namirnice ključne za zdravlje mozga?
Avokado - avokado sadrži nezasićene masne kiseline koje održavaju moždane stanice fleksibilnima.
Brokula - bogata je vitaminom K (koji potiče kognitivne sposobnosti i odgađa staračku demenciju), kolinom (važan je za zdravlje neurotransmitora i poboljšava pamćenje) i folnom kiselinom (veliki saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti).
Orasi - dokazano je kako šaka oraha na dan može poboljšati pamćenje. Bogati su antioksidansima te sadrže velike količine proteina, vitamina i vlakana.
Riba - plava riba, baš kao i tuna i losos nevjerojatno su dobar izvor omega-3 nezasićenih masnih kiselina.
Sjemenke bundeve - omiljene grickalice sadržavaju cink koji je značajan za zdravlje mozga te za poboljšavanje pamćenja.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar