« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
MA DA?

5 najčešćih načina diskriminacije - muškaraca

Svi mi živimo na istom planetu u istoj globalnoj zajednici i svi smo, pa i muškarci, nerijetko žrtve nekog oblika diskriminacije

Većina beskućnika su muškarci
Većina beskućnika su muškarci (Arhiva)
Više o

diskriminacija

,

muškarci

Kad nam netko spomene spolnu diskriminaciju prvo i jedino što mnogi vide je da je diskriminacija usmjerena prema ženi.

No, vrlo je često, nažalost i normalno, da su žrtve te nepoštene prakse upravo muškarci.

Možda je na prvu malo teško to povjerovati jer žrtve su obično slabije osobe, dakle žene, djeca, stariji. Također uplitanje pozornosti gladnih medija sve više po strani ostavlja diskriminaciju prema muškarcima dok se, a vrlo često radi postizanja čitanosti, i naposljetku zarade, najčešće bave aktualnim i vrućim temama kao što su diskriminacija prema ženama, djeci, starijima ili pripadnicima druge rase.

No, svi mi živimo na istom planetu u istoj globalnoj zajednici i svi mi, i muškarci, smo nerijetko žrtve bilo kakvog oblika diskriminacije. Evo nekoliko primjera iz svakodnevnog života.

Muškarci imaju veće izglede za ozljedama pa i smrću na radnom mjestu

Iako prema zakonima o ravnopravnosti općenito poslodavac ne smije raditi razlike na osnovu spola, godina, invalidnosti, boji kože i slično to nažalost nije slučaj. Za određeni posao koji mogu odraditi sve nabrojene skupine, vrlo je velika vjerojatnost da će se poslodavac odlučiti za mlađeg muškarca.

Sve oblike diskriminacije muškaraca pročitajte na portalu Gentleman.hr

03.02.2018. 19:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh