« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan
SAVJETI

4 savjeta kako se ne prejedati pod stresom

Jedenje pod stresom je kad koristite jedenje kao odgovor na svoje emocije, za razliku od stvarnog ispunjavanja prehrambenih potreba svojeg tijela

Ne davite se u stresu... pardon, hrani ;)
Ne davite se u stresu... pardon, hrani ;) (Arhiva)
Više o

hrana

,

stres

,

savjeti

,

prejedanje

Kad ste pod stresomjedete više nego što je potrebno i puno dulje nakon postizanja sitosti, tako da poslušajte par dobrih savjeta kako to prestati raditi.

Isplanirajte svaki obrok i užinu - ako ste zbog nadolazećih obveza već rutinski do lakta u vrećici čipsa, postanite svjesni toga i pokušajte preduhitriti takvo ponašanje. Pripremite i isplanirajte zdrave obroke za cijeli dan, kaže dr. Rachel Goldman, psihologinja iz New Yorka. Planiranje doručka, ručka, međuobroka i večere sprječava ljude da bezumno i nekontrolirano jedu samo zato što osjećaju pritisak.

Ne štedite na vodi ili snu - nije neuobičajeno brkati dehidraciju ili umor s glađu ili žudnjom za hranom, s obzirom na to da su ti osjećaji prilično slični. Kad ne pijete dovoljno vode, vaše tijelo će se početi oslanjati na pohranjeni šećer za energiju, izazivajući želju za nečim slatkim, dok je sve što vam treba hidracija. Kad ste umorni, žudjet ćete za energetskom injekcijom iz hrane čak i ako zapravo niste gladni.

Postanite svjesni toga što radite i onoga što unosite u svoje tijelo - preporučuje se da povećate svijest o situacijama koje izazivaju takvu prehranu. "Usredotočite se na prepoznavanje obilježja i okolnosti jedenja pod stresom, kao i hrane za kojom tad posežete", kaže ona.

Uživajte u međuobroku - ali svjesno - ako volite grickati međuobroke da biste se riješili stresa, Goldman predlaže da uzmete malu pauzu i budete savršeno iskreni prema sebi. Nekoliko puta duboko udahnite i oslonite se na ono što osjećate prije nego što se bacite na grickanje.

I tako ćete ostati zdraviji i tanji... ;)

10.09.2022. 12:15:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh