« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
ZNATE LI?

4 koraka kojima je moguće transformirati vezu

"Recept" od četiri sastojaka jednostavan je, no učinkovit.

Vratite se na početne postavke
Vratite se na početne postavke (Pixabay)
Više o

savjeti

,

veza

Ljubav za sva vremena ne događa se samo u bajkama, a najbolje to znaju autori Suzie Pileggi Pawelski i James Pawelski, bračni par koji je proveo desetljeća u istraživanju odgovora na pitanje što je to sretna veza.

Prema njihovom mišljenju, četiri su stvari najbitnije za uspjeh svake veze: zdrava (a ne opsesivna) strast, ustrajanje u pozitivnim emocijama, uzimanje vremena za stvaranje zajedničkih iskustava i mogućnost da u partneru pronađemo oslonac i snagu.

Njihov „recept" od četiri sastojaka jednostavan je, no učinkovit.

Jedan od primjera koji Suzie predlaže za poticanje strasti je dijeljenje sjećanja. Razgovor o sjećanjima o događajima iz djetinjstva, o snovima ili budućim ciljevima podsjeća partnera na naš život izvan veze koji nas je stvorio osobama kakve jesmo, i pomogao nam je povezati se s partnerom.

„Na vezi je potrebno raditi", podjeća Suzie. „Sretan završetak neće se dogoditi sam od sebe. Trebamo stvoriti zdrave navike."
A to se događa s vremenom, a svatko od nas može to postići ako je spreman uložiti dovoljno truda i ozbiljnosti.

Tijekom stresnih perioda u njihovoj vezi i zajedničkom životu, Suzie i James koristili su nabrojene tehnike, pokušavali jedan drugoga razumjeti i poštovati, poticati i tješiti. Upravo u to doba, napominju, od najveće je važnosti oslanjati se na partnera.

Razlike ne moraju biti ono što će razdvajati partnere ako oni odluče da će raditi na sebi kao paru, poručuju Suzie i James. Ključnim za uspjeh svake veze smatraju osvješćivanje problema ako on postoji i odluka da ćemo svjesno preuzeti vlastiti dio odgovornosti.

Piše: Andrea Holi
06.04.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh