« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana
SAVJETI

3 namirnice za ravan trbuh do ljeta

Tek toliko da znate, visok unos natrija može biti štetan za cjelokupno zdravlje i kontraproduktivan za one koji žele izgubiti težinu

Može se to, može...
Može se to, može... (Arhiva)
Više o

ljeto

,

trbuh

,

ravan trbuh

Treba početi razmišljati o ljetu i trbuhu - sigurno ste do sada nabacili kakav višak, pa što bi ga moglo skinuti?  Postizanje ovog cilja zahtijeva više od rutine vježbanja skidanja sala; uključuje i donošenje pametnih odluka o tome što jedemo, posebno tijekom najvažnijeg obroka u danu - doručka.

Prema nutricionistici Krutiki Nanavati, visok unos natrija može biti štetan za cjelokupno zdravlje i kontraproduktivan za one koji žele izgubiti težinu.

"Pretjerana konzumacija natrija može dovesti do zadržavanja vode, što uzrokuje nadutost", objasnila je Nanavati za SheFinds. Navela je neke namirnice za doručak s visokim udjelom natrija koje bi mogle spriječiti napredak prema ciljevima mršavljenja.

Instant zobene kaše s okusima - zobene pahuljice su fantastična hrana koja nudi niz dobrobiti, uključujući one koje nam mogu pomoći u skidanju kilograma. Međutim, problemi nastaju s paketićima instant zobenih pahuljica s okusom. Možda se čine kao zdrav izbor, ali Nanavati upozorava na njihove skrivene opasnosti. "Često su prepune dodanih šećera i visokih razina natrija, koji ne pogoduju mršavljenju. Umjesto toga, pripremite zobene pahuljice kod kuće i dodajte prirodne zaslađivače i zdrave preljeve", savjetuje nutricionistica.

Prerađeno meso za doručak - Nanavati upozorava da je hrana poput slanine i kobasica bogata natrijem i zasićenim mastima. "Konzumacija ovih namirnica može pridonijeti zadržavanju vode i dodati nepotrebne kalorije, što je kontraproduktivno za mršavljenje", upozorila je. Umjesto toga, možemo birati namirnice poput jaja, graha i mahunarki.

Sendviči iz trgovine - iako su praktični i često ukusni, Nanavati upozorava da sendviči za doručak iz trgovine mogu biti skriven izvor natrija. "Često puni konzervansa i visokih razina natrija, posebno u prerađenom mesu i sirevima koji se koriste, ovi sendviči mogu sabotirati ravan trbuh potičući nadutost i zadržavanje vode", kaže nutricionistica. Alternativno, sendviči za doručak koje smo pripremili kod kuće izvrstan su način da uživamo u okusu, a da pritom imamo kontrolu nad sastojcima koje unosimo u svoje tijelo.

Naravno, nema ništa loše u tome da se s vremena na vrijeme počastimo i ne bismo se trebali osjećati kao da moramo zauvijek izbaciti svu ovu hranu. Međutim, ozbiljno pristupanje zdravoj, uravnoteženoj prehrani s malo prerađene hrane, jedan je od glavnih koraka prema našoj ciljnoj težini.

"Pojedinci mogu napraviti značajne korake prema postizanju ravnijeg trbuha i poboljšanju svog cjelokupnog zdravlja donošenjem svjesnih odluka i odabirom opcija doručka s niskim udjelom natrija", zaključuje Nanavati.

15.03.2024. 13:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.03.2024. 18:25
    zobena kasa najbolja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh