« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
prepoznatljivo različiti

20. obljetnica kazališta Mala scena

Ministar kulture uputio je čestitku djelatnicima Kazališta Mala scena u povodu njegove dvadesete obljetnice djelovanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mala scena)
Više o

kazalište

,

Mala scena

,

kazalište Mala scena

Božo Biškupić u čestitci podsjeća da su Vitomira Lončar i Ivica Šimić svojom izuzetnom stvaralačkom energijom i ustrajnošću stvorili istaknuto privatno hrvatsko kazalište za djecu i mlade - Kazalište Malu scenu.

Tijekom dvadeset godina u Maloj sceni nastalo je više od 80-tak premijera za djecu, mlade i odrasle, koje su osvojile brojne nagrade na najistaknutijim hrvatskim i svjetskim festivalima te privukle izniman broj gledatelja.

"Slijedeći svoju kazališnu misiju, stvarali su hrvatsko profesionalno kazalište za djecu i mlade, otvarali nove puteve umjetničkog stvaralaštva na najvišoj umjetničkoj razini i u suradnji s najistaknutijim hrvatskim kazališnim umjetnicima promovirali hrvatske autore, ali i najveće svjetske naslove", ističe se u čestitci.

Mala scena danas je prepoznatljivo i moderno kazalište za djecu i mlade, čiji uspjesi i nastojanja daju izuzetan doprinos hrvatskom profesionalnom stvaralaštvu za djecu i mlade, napominje Biškupić.

"Upućujem Vam srdačne čestitke u povodu važnog jubileja te želim da na tragu svog dugogodišnjeg stvaralaštva i dalje nastavite na najbolji način ostvarivati svoje umjetničke vizije", poručuje u čestitci djelatnicima Male scene ministar kulture Božo Biškupić. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 17:23:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh