« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
MLJAC?

Zobena kaša je odličan doručak

One su poznate po tome što su odličan izvor vlakana, snižavaju razinu glukoze i kolesterola u krvi te smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Evo doručka!
Evo doručka! (Arhiva)
Više o

doručak

,

zobene pahuljice

Jedna od najzdravijih namirnica su - zobene pahuljice i njih bi trebali uključiti u svakodnevnu prehranu, barem ako slušamo savjete Klinike Mayo. Naime, preporučeno je da dan započnemo zdravom porcijom zobenih pahuljica. Naime, one su poznate po tome što su odličan izvor vlakana, snižavaju razinu glukoze i kolesterola u krvi te smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ti razlozi već su sami po sebi dovoljni, ali jedenje zobene kaše također potiče bolje zdravlje crijeva. Iako se veće zdravstvene promjene ne mogu vidjeti u nekoliko dana ili čak tjedana, kolumnistica i novinarka portala The Healthy Jaime Stathis odlučila je jesti zobene pahuljice za doručak svaki dan tijekom tjedan dana kako bi vidjela kakve zdravstvene učinke može primijetiti. Evo koje je promjene zapazila nakon konzumiranja zobenih pahuljica u periodu od tjedan dana:

  • jači imunitet
  • brži metabolizam
  • bolja probava
  • više energije
  • više sitosti.

''Na kraju krajeva, i dalje planiram jesti zobene pahuljice. Svidjela mi se komponenta koja izaziva osjećaj sitosti. Iako mi nisu napravili krvne pretrage da bi se dokazale bilo kakve promjene u mom zdravlju, odličan je osjećaj pravilno jesti i dobro brinuti o sebi. Možda više neću jesti zobene pahuljice svaki dan, ali sigurno ću ih jesti češće nego prije'', govori Stathis.

Dakle, za doručak - zobene pahuljice.

31.03.2023. 07:17:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.03.2023. 10:17
    zdrav dorucak
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh