« Život
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Znate li kako treba izgledati hladnjak - iznutra?

Nije samo do toga da izgleda uredno, čini se kako postoje itekako opravdani razlozi da već danas napravite preraspodjelu svojih namirnica

Ne trpajte bezveze
Ne trpajte bezveze (Shutterstock)
Više o

hrana

,

hladnjak

,

savjeti

,

organizacija hladnjaka

Hladnjak je vjerojatno jedan od najgenijalnijih izuma svih vremena, iako je podcijenjen i uzimamo ga zdravo za gotovo - no kako bismo inače imali uvijek dovoljno razne hrane na dohvat ruke?

No, i tu smo lijeni - dođemo s tržnice ili iz trgovine, otvorimo ga i ubacimo ono što smo kupili unutra, nerijetko bez razmišljanja o tome što bi trebalo gdje stajati. Vjerovali ili ne, to je izuzetno važno, pa vrijedi poslušati savjete stručnjaka.

Gornja polica - zapakirane namirnice, lubenica, grožđe, suhomesnati proizvodi i sl... Imajte na umu da je to drugo najhladnije mjesto u hladnjaku.

Srednje police - mlijeko, jaja, skuhani ostaci ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.

Dno hladnjaka - tu je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga taj dio rezervirajte za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu dulje svježe.

Vrata - u vratima hladnjaka, a to je najtopliji dio, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem dijelu vrata.

I to je to - hrana će vam duže ostati svježija, a sve će biti optimalne temperature.

31.01.2019. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh