Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2019. 18:00:00
SAVJETI

Znate li kako treba izgledati hladnjak - iznutra?

Nije samo do toga da izgleda uredno, čini se kako postoje itekako opravdani razlozi da već danas napravite preraspodjelu svojih namirnica

Ne trpajte bezveze
Ne trpajte bezveze (Shutterstock)

Hladnjak je vjerojatno jedan od najgenijalnijih izuma svih vremena, iako je podcijenjen i uzimamo ga zdravo za gotovo - no kako bismo inače imali uvijek dovoljno razne hrane na dohvat ruke?

No, i tu smo lijeni - dođemo s tržnice ili iz trgovine, otvorimo ga i ubacimo ono što smo kupili unutra, nerijetko bez razmišljanja o tome što bi trebalo gdje stajati. Vjerovali ili ne, to je izuzetno važno, pa vrijedi poslušati savjete stručnjaka.

Gornja polica - zapakirane namirnice, lubenica, grožđe, suhomesnati proizvodi i sl... Imajte na umu da je to drugo najhladnije mjesto u hladnjaku.

Srednje police - mlijeko, jaja, skuhani ostaci ručka ili večere, voće i orašaste plodove. Na tom dijelu hladnjaka temperatura je najstabilnija i ima najmanje vlage.

Dno hladnjaka - tu je najhladnije, ali ima i najviše vlage, stoga taj dio rezervirajte za povrće, salatu i namirnice kojima vlaga dobro dođe da ostanu dulje svježe.

Vrata - u vratima hladnjaka, a to je najtopliji dio, čuvajte maslac, mekane sireve na vrhu, a pića u donjem dijelu vrata.

I to je to - hrana će vam duže ostati svježija, a sve će biti optimalne temperature.

31.01.2019. 18:00:00
http://metro-portal.hr/znate-li-kako-treba-izgledati-hladnjak-iznutra/116699/