« Žene
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
DUŠEVNI MIR

Znakovi opsesivne veze koje nipošto ne smijete ignorirati

Veze s opsesivnim muškarcima iznimno su psihički naporne, a u određenim se slučajevima mogu pretvoriti u pravi pakao. Prepoznate li se u ovim znakovima, bježite glavom bez obzira!

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

uhođenje

,

ljubavne veze

,

opsesija

,

problemi u vezi

Žene obožavaju pažnju koju im njihovi muškarci pružaju u vezama i velika većina nas zasigurno to smatra jednom od najvažnijih pozitivnih osobina kod naših frajera. Kad nas netko mazi i pazi, osjećamo se jedinstveno i posebno te nam se čini kako ništa na svijetu nije bolje od toga. Ipak, ponekad se sva ta pažnja i izražavanje naklonosti mogu pretvoriti u nešto više, što može otići i u sasvim neželjenom smjeru. Nažalost, veze s opsesivnim muškarcima iznimno su psihički naporne, a u određenim se slučajevima mogu pretvoriti u pravi pakao. Postoji nekoliko znakova upozorenja koji će vam dati naslutiti da je vaš muškarac opsjednut vama, stoga ih nipošto ne biste smjeli ignorirati.

Provjerava vaše pozive i poruke

S ovime treba biti vrlo oprezan, budući da je granica između uobičajenog i opsesivnog ponašanja u ovom slučaju iznimno tanka. Ipak, generalno govoreći, ne morate napraviti scenu svaki put kad primi vaš mobitel u ruke, ali ukoliko to čini svakodnevno i, što je još gore, to pokušava sakriti, budite sigurni da nešto nije u redu. Ukoliko počne nazivati vaše prijatelje i ljude iz vašeg mobitela koje ne zna tko su, to je apsolutno nedopustivo i bježite glavom bez obzira. Ovo vrijedi i za sve ostale povrede vašeg privatnog života, poput e-maila i Facebooka. Samo zbog toga što ste s nekim u vezu to mu ne daje za pravo da vam se miješa u privatni život, pogotovo ne na takav način.

Dolazi na vaše radno mjesto kako bi vas provjerio

 

Ovo je školski primjer opsjednutosti i opsesivnog ponašanja; jednostavno ne postoji racionalni način da opravdate ovako nešto, niti biste trebali. Veze se doista temelje na povjerenju, a ukoliko vam ne može vjerovati da ste doista na radnom mjestu kad kažete da idete na posao, takav odnos apsolutno nema smisla. To će se nepovjerenje nažalost s vremenom samo produbljivati, a njegove će nesigurnosti i sumnje postajati sve gore i gore. Izbjegnite sve to na vrijeme i bježite glavnom bez obzira.

Svaki vas dan čeka kad dolazite kući

Kad govorimo o čekanju da dođete kući, ne govorimo o situaciji gdje vaš divni muškarac priprema slasnu večeru i kraljevski tretman za svoju umornu djevojku koja se vraća s posla, već situaciju gdje on svaki dan u isto vrijeme stoji na prozoru ili u dvorištu vaše kuće i nervozno provjerava dolazite li na vrijeme, kao što bi trebali. Svaka promjena vašeg plana i rasporeda iznimno ga ljuti te ne pokazuje niti malo razumijevanja za to da ste željeli s prijateljicama otići na kavu ili da je red u trgovini bio duži nego obično. Moramo li vam doista govoriti da ovakva veza ne vodi nikamo osim u propast?

Govori vam stvari poput „Volim te više od života"

Unatoč tomu što ovakva izjava ponekad doista može zvučati iskreno i lijepo, izrečena u određenom kontekstu i popraćena drugim znakovima koji zovu na uzbunu svakako može pozivati na zabrinutost. Ukoliko vaš muškarac koristi ovakve izjave kako bi vas uvjerio (ucijenio) da učinite nešto što ne želite ili da vam se ispriča nakon što vam je učinio nešto nedopustivo (primjerice, prevario vas ili udario), morate se ozbiljno zapitati što on zapravo doista osjeća prema vama.

Izbjegava ozbiljan razgovor o prekidu

Kao i mnoge druge stvari u životu, većina veza zapravo ima svojevrsni rok trajanja i prije ili poslije dođu do svog kraja, a u tim je situacijama jako bitno da obje strane, koliko god je to moguće, svemu pristupe razumno i dogovorno. Ponekad će jedna ili druga strana biti shrvana, ali i to je sasvim normalno. Ipak, to vas nipošto ne bi smjelo sprječavati da prekinete vezu koja više nema smisla. Nažalost, ukoliko je vaš muškarac jedan od onih koji odbijaju prihvatiti da je vezi došao kraj, budite spremni na mogućnost da pokuša poduzeti drastične mjere da očuva vezu. „Ne mogu živjeti bez tebe", „umrijet ću ako me ostaviš" i ostali očajnički apeli nisu znak da morate još jednom razmisliti o svojoj odluci, već da trebate što je prije moguće otići iz takvog odnosa.

25.10.2011. 08:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh