« Žene
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
VENERA I MARS

Ženske navike u ljubavnoj vezi koje izluđuju muškarce

Neke sitnice koje se nama ženama čine potpuno nevažne i dobroćudne mogu potpuno izluditi naše muškarce. Donosimo vam nekoliko na koje posebno morate obratiti pažnju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

svađa

,

muškarci i žene

,

ljubavne veze

,

problemi u vezi

Možda muškarci i žene i nisu s različitih planeta kako to literatura i filmovi ponekad vole tvrditi, ali svakako možemo reći kako, unatoč tomu što dijelimo isti životni prostor i mnoge navike, često uopće ne razumijemo jedni druge. Jednostavno, žene i muškarci razmišljaju i gledaju na stvari drukčije. Nešto što je vama ogromna i važna stvar njemu može biti tek sitnica, zbog čega nikako neće shvatiti zašto se vi toliko uzrujavate. Naravno, isto vrijedi i obrnuto. Evo nekoliko stvari koje izluđuju muškarce.

Iskaljivanje bijesa na njemu

Okej, ne treba biti stručnjak da zaključimo kako malo tko voli da bilo tko iskaljuje svoju nervozu na njemu. S druge strane, iako ste vjerojatno skloni misliti kako je to povremeno neminovno u ljubavnoj vezi, znajte da se muškarci puno teže nose s tim vašim ispadima nego što su spremni priznati. I dok nama ženama, priznale mi to ili ne, većinu stresnih situacija riješi pokoja suza, muškarci su naučili da sav taj stres i bijes zadržavaju u sebi. Muškarce posebice frustrira situacija gdje se deremo na njih kad nisu krivi i nemaju razumijevanja za našu potrebu da se ispucamo na njima. Klonite se toga što je više moguće, za dobrobit i budućnost vašeg odnosa.

Naređivanje i određivanje što smije, a što ne

Uh, provedete li anketu na muškarcima koji su u vezi ili braku, gotovo će vam jednoglasno odgovoriti da im je ovo jedna od najmržih osobina u njihovih partnerica, a oni koji bi rekli nešto drugo vrlo bi vjerojatno morali šutjeti, budući da su ih anketari ulovili u društvu te iste partnerice. Nama je ženama priroda ugradila taj nagon da se brinemo o drugima, ali morate imati razumijevanja da vašem partneru vi niste roditelj, niti je vaš posao da mu govorite što smije, a što ne. Muškarci su posebice osjetljivi na ultimatume u vezi, stoga unatoč tomu što ćete privremeno dobiti ono što želite ucjenom, dugoročno će vaš frajer potražiti zelenije pašnjake kod djevojke koja mu ne kokodače nad glavnom 24 sata dnevno.

Prevelika potreba za pažnjom

I ovo je jedna od onih stvari koje nitko ne voli u vezi, ali muškarcima još teže padaju partnerice koje neprestano traže pažnju, nego što je to slučaj kad je situacija obrnuta. Naravno, ukoliko se osjećate zakinutom u bilo kojem dijelu vašeg života i veze, iznimno je važno da mu to date do znanja, ali morate to učiniti s puno obzira i takta. Slanje 50 poruka dnevno, zvanje 10 puta na dan, forsiranje komplimenata i ostale „taktike" da ga držite na kratkoj uzici neće vam dugoročno donijeti ništa dobroga. Zapamtite, u popravljanju nečega što vam smeta u vezi uvijek prvo morate krenuti od sebe.

Zaokupljenost samom sobom

Kao što mušarce odbijaju žene koje imaju preveliku potrebu za pažnjom, tako im smetaju i one koje se ne bave ničim drugim osim samima sobom. Sasvim je u redu da se žena 21. stoljeća osjeća sretno, ispunjeno i zadovoljno u svojoj koži te da pršti od samopouzdanja, ali morate shvatiti da ljubavna veza nije natjecanje u tome tko će biti bolja i uspješnija osoba, već je mjesto na kojemu učite dijeliti život, osjećaje i ljubav s drugom osobom. Imajte na umu da je vaš muškarac s vama zato što misli da ste super i što vas voli, ne morate neprestano sebi i svijetu dokazivati koliko vrijedite. Spustite svoj gard na trenutak i vidjet ćete da će to uroditi samo dobrim stvarima, a nikako onim negativnima.

01.05.2013. 21:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Melita
    01.05.2013. 21:41
    A sta je s nama zenama? Muskarci bas i nemaju previse takta kad su nase potrebe u pitanju...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh