« Žene
objavljeno prije 11 godina
SPOLOVI

Fascinantne razlike između ženskog i muškog mozga

Prednja strana ženskog mozga koja je zadužena za organizaciju ima u prosjeku 88 posto snažniju aktivnost od muškog mozga

Što sve radi ženski mozak
Što sve radi ženski mozak (Arhiva)
Više o

mozak

,

aktivnost

,

muški mozak

,

ženski mozak

,

razlike

Razlike između muškaraca i žena davno su prešle s vanjskog izgleda na unutrašnjost, a zadnja su istraživanja provedena na uzorku od 46 tisuća skeniranih mozgova žena pokazala još neke stvari koje razdvajaju spolove.

Pošto ženski mozak ima funkcije za jezike u obje polutke mozga, dok muški ima samo na desnoj, nije teško zaključiti zašto žene bolje i kvalitetnije komuniciraju, a i zašto mogu brže i paprenije odgovoriti.

Dio mozga zadužen za emocije je bitno aktivniji kod žena, što pokazuje da ženska intuicija nije mit, već se zapravo radi o procesima u mozgu koju se mogu snimiti i dokumentirati, vjerojatno na radost ženskog roda.

Prednja strana ženskog mozga koja je zadužena za organizaciju ima u prosjeku 88 posto snažniju aktivnost od muškog mozga, što vrlo jednostavno objašnjava zašto žene naprave ručak, prezentaciju za sutra, napišu zadaću s djetetom i usput popričaju na telefon ....

Ipak, nije sve baš tako ružičasto, jer na žalost žena, mozak im proizvodi čak 52 posto serotonina manje nego muškarcima, a kako je njegova zadaća rješavanje depresivnih stanja, nje ni čudo da su žene češće anksiozne i depresivne. 

02.05.2013. 14:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh