« Žene
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
AVANTURA ILI VEZA

Koliko je zainteresiran za vas?

Žene koje traže odgovarajućeg partnera i potencijalnog muža, trebale bi se fokusirati na higijenu radije nego na odjeću

Koliko je zainteresiran za vas?
Koliko je zainteresiran za vas? (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

izgled

,

ozbiljna veza

,

Hannover 96

,

Markus Miller

Naime, istraživanje pokazuje da muškarci koji žele ozbiljnu vezu traže lijepo lice, dok one koji su zainteresirani samo za avanturu privlači dobra figura i obline. Pretpostavlja se kako žensko lice muškarcu govori o njenoj dobi, pa i dugoročnim planovima za obitelj, što čini vrijedan izvor informacija za nekoga tko se želi skrasiti.

Mlada žena ima potencijal stvaranja velike obitelji tijekom godina, a to ju čini idealnim materijalom za ženu. Obline su, s druge strane, znak plodnosti žene, što je, kako tvrde istraživači, atraktivno muškarcima koji traže kratkoročnu zabavu.

>> Čitanje između redaka: Kako znati da ih ne zanimate

Profesor David Buss objašnjava: ˝Crte lica čine se kao vrlo dobre naznake mladosti i zdravlja. Osim očitih facijalnih indikatora mladosti, kao što je odsutnost bora, preferiraju se i velike oči. Ovakav izgled smatra se ženstvenim, jer odražava visok nivo hormona estrogena koji počinje u pubertetu i nastavlja se kroz reproduktivni životni vijek žene. Kako žena stari i približava se menopauzi, njene crte lica preuzimaju mušku formu,  odražavajući izgled koji govori o dobi, pa tako i plodnosti.˝

˝Žene ipak nisu toliko izbirljive. Kada su znanstvenici volonterkama pokazali muške modele, otkrili su da su one koje razmišljauju o zabavi za jednu noć, jednako zainteresirane za izgled muškog lica kao i one koje zanima dugotrajna veza,˝ zaključuje profesor Buss.

30.04.2013. 22:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh