« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
PLAYBOY

Ženskari žive kraće

Muškarci koji često mijenjaju seksualne partnere previše su usredotočeni na lov pa žive nezdravo

Playboy ima kraći život
Playboy ima kraći život (Shutterstock)
Više o

seks

,

muškarci

,

ženskarenje

,

promiskuitet

,

promiskuitetno ponašanje

Promiskuitetno ponašanje muškarcima oduzima previše energije. Zaboravljaju na zdravu prehranu i druge važne životne stvari pa umiru ranije od ostalih muškaraca, pokazalo je istraživanje koje je tim znanstvenika proveo na Sveučilištu New South Wales.

>>Koliko seksualnih partnera je previše?

"Iz perspektive evolucije i razmnožavanja je česta promjena partnera pozitivna, kako u životinjskom tako u ljudskom svijetu. Međutim, promiskuitet ima svoju cijenu. Pokusi s ribama su pokazali da mužjaci koji se redovito pare s novim, uvijek različitim partnericama zaboravljaju na hranu. Zbog toga sporije rastu i ranije ugibaju", objašnjava Rob Brooks, voditelj istraživanja.

S druge strane, mužjaci ribe koji su 'bili vjerni' rasli su brže, zdravije i duže su živjeli.

>>6 karakteristika neodoljivog muškarca

"Posljedice promiskuitetnog ponašanja kod ljudi nisu još dovoljno istražene. Zaključci koje smo dobili na temelju proučavanja životinja svakako su upozorenje za sve muškarce koji često mijenjaju seksualne partnerice", rekao je koautor studije, Alex Jordan.

Znanstvenici i psiholozi upozoravaju da muškarci koji žive u čvrstim vezama žive duže jer žive zdravije, što nije povezano sa samim seksualnim činom već zdravijim oblikovanjem zajedničkog života. 

03.10.2012. 17:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh