« Seks
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
WTF?!

Žene glume požudu da zadrže partnera?

Možda će vas ovo začuditi, možda i neće, ali seks se u vezama inicira često samo zato da bi zadržali partnera

Seks je snažno oružje
Seks je snažno oružje (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

veza

,

muškarci

,

požuda

Prilično loše vijesti za muškarce koji misle da su sretni zato što njihova partnerica inicira seks - to nije zato što su oni nadnaravno dobri ljubavnici, već zbog poriva da ih zadrže uz sebe, tvrde znastvenici u novom istraživanju.

Naime, nakon ispitivanja 50 heteroseksualnih parova o njihovim seksualnim navikama i osjećajima, znanstvenici su rezultate promatrali s prilično primitivne točke gledanja - seks je sredstvo reprodukcije, a ljudi su, više manje, životinje.

Prema njihovoj teoriji, seks je primarno način na koji se produžuje vrsta, tako da svaki seks zbog užitka zapravo treba služiti nekoj skrivenoj namjeri, a oni su zaključili da se radi o strahu da će vas partner napustiti. 

Na taj način su zaključili da žene iniciraju seks u danima kad nisu plodne ako osjećaju da partner polako gubi interes za njih. S tim su povezali i podatke o tome da je 80 posto žena barem jednom u životu odglumilo orgazam kako bi usrećilo svog partnera i podiglo mu samopouzdanje, a sve u funkciji želje da ga zadrže uz sebe.

Ako je ova teorija točna, "bogovi u krevetu" trebali bi se zamisliti ...

12.12.2013. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh