Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2013. 23:02:00
WTF?!

Žene glume požudu da zadrže partnera?

Možda će vas ovo začuditi, možda i neće, ali seks se u vezama inicira često samo zato da bi zadržali partnera

Seks je snažno oružje
Seks je snažno oružje (Shutterstock)

Prilično loše vijesti za muškarce koji misle da su sretni zato što njihova partnerica inicira seks - to nije zato što su oni nadnaravno dobri ljubavnici, već zbog poriva da ih zadrže uz sebe, tvrde znastvenici u novom istraživanju.

Naime, nakon ispitivanja 50 heteroseksualnih parova o njihovim seksualnim navikama i osjećajima, znanstvenici su rezultate promatrali s prilično primitivne točke gledanja - seks je sredstvo reprodukcije, a ljudi su, više manje, životinje.

Prema njihovoj teoriji, seks je primarno način na koji se produžuje vrsta, tako da svaki seks zbog užitka zapravo treba služiti nekoj skrivenoj namjeri, a oni su zaključili da se radi o strahu da će vas partner napustiti. 

Na taj način su zaključili da žene iniciraju seks u danima kad nisu plodne ako osjećaju da partner polako gubi interes za njih. S tim su povezali i podatke o tome da je 80 posto žena barem jednom u životu odglumilo orgazam kako bi usrećilo svog partnera i podiglo mu samopouzdanje, a sve u funkciji želje da ga zadrže uz sebe.

Ako je ova teorija točna, "bogovi u krevetu" trebali bi se zamisliti ...

12.12.2013. 23:02:00
http://metro-portal.hr/zene-glume-pozudu-da-zadrze-partnera/82141/