« Seks
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
EH, DA ...

Što starenje radi penisu

Tek toliko da znate, proces starenja penisa počinje već nakon tridesete godine, tako da oni koji se još smatraju frajerima znaju da baš i nije tako

Što se zbiva tamo dolje?
Što se zbiva tamo dolje? (DeviantArt)

Starenje utječe na muški spolni organ na nekoliko načina, a to je pitanje koji si svaki muškarac često postavlja, gledajući svog prijatelja dok je još u snazi. Bez obzira je li muškarac sam, u vezi ili braku, bolestan ili zdrav, neminovne su određene promjene.

Za početak, vrhunac seksualnosti kod muškarca događa se oko 30-te godine, a nakon toga je sve put prema dolje, ma što vi mislili o tome. Prve će se promjene dogoditi u izgledu i veličini, tj. glava će polako gubiti boju zbog smanjenja protoka krvi, a nije čudno ni da stidne dlake počnu odlaziti zajedno s onima s tjemena. 

Loša vijest za one koji u tim godinama počnu puštati trbuh - za razliku od njega koji raste, penisu gubi i na dužini i na obujmu. No, ako reagirate na vrijeme, proces se može okrenuti i vaš će prijatelj opet zauzimati isti prostor u gaćama. 

No, ako je smanjenje posljedica godina, ne može se učiniti ništa. Naime, tijekom godina se masne tvari poznate kao plakovi talože u sitnim arterijama u penisu, što onemogućava normalan protok krvi. 

S godinama se penis može i iskriviti u neku stranu, što kao posljedica nezgoda dok je u erekciji ili tijekom seksa kad dolazi do manjih oštećenja tkiva. Ovo je stanje poznato pod imenom Peyronijeva bolest i najčešće se manifestira upravo u srednjoj dobi. U nekim slučajevima izaziva i bolne erekcije, što znači da ćete morati kod liječnika. 

Naravno, i vrijeme uzbuđenosti postaje sve kraće što smo stariji, jer niže razine testosterona znače da treba više vremena za erekciju, a i za orgazam. 

Za dosta problema može biti odgovorna i povećana prostata koja će oslabiti protok krvi i početi uzrokovati probleme s erekcijom, stoga, ma kako nezgodan bio, pregled prostate trebao bi biti redovna procedura za muškarce iza četrdesete.

Znamo, reći ćete da vas boli briga jer postoji Viagra ... ali ni mala plava pilulica nije svemoćna.

14.12.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh