« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Zdrave navike u prehrani koje je lako usvojiti

Zdrava prehrana nije toliko komplicirana koliko vam se možda čini na prvi pogled, pogotovo ako usvajate ove navike

Zdrava hrana je stvar navike
Zdrava hrana je stvar navike (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

navike

,

zdrave navike

Zdrava prehrana većini se ljudi čini kao nešto zahtjevno, puno čudnovatih proizvoda i nevjerojatnih načina kuhanja, no prava je istina potpuno drugačija. Dovoljno je usvojiti par navika koje će napraviti čuda za vaše zdravlje i fizičko stanje.

Recimo, počnite kupovati zdravu hranu. Ne tu čudnovatu, već običnu domaću. Povrće i voće ružnog izgleda s tržnice, integralne žitarice, orašaste plodove. Kad zamijenite zalihe namirnica kupljenih u trgovini svježima, jedino što ćete moći jesti jest - zdravo.

>> Zdrava prehrana za muškarce >>

Naravno, jesti treba za stolom. Zvuči pomalo smiješno, no sjetite se koliko ste puta gricnuli nešto s nogu ... sad znate na što mislimo. Kad stavite hranu u tanjur, a njega na stol, jest ćete u miru i znat ćete točno koliko ste pojeli.

Sokove zamijenite vodom. Ne može biti jednostavnije. Umjesto soka, natočite čašu vode, a u nju možete iscijediti par kapi nekog agruma koji imate kod kuće. Prerežite ga, neka stoji sa strane i svaki put kad ste žedni kapnite malo. 

>> Za što je sve dobra zdrava prehrana >>

Čips i ostale grickalice zamijenite svježim voćem koje treba stajati u staklenoj prozirnoj zdjeli na stolu, tako da ga dobro vidite. Kad idete u grad, bacite jabuku u torbu - izbjeći ćete posjete pekarama.

Za kraj - ostatke ručka obavezno bacite odmah. Ako stoje na štednjaku, grickat ćete ih stojećki sve dok ih ne pojedete, a onda ćete reći - trebalo bi večerati ...

04.11.2014. 09:28:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh