« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
BILO JE SUPER!

Završilo je 3. izdanje Ganz novog festivala

Ganz, osim, predstavljanja mladih i nadolazećih kazališnih autora, teži stvoriti dugotrajne suradnje među umjetnicima, ali i među institucijama, organizacijama i festivalima

Sjajan treći Ganz novi festival je gotov
Sjajan treći Ganz novi festival je gotov (Kultura promjene)
Više o

Ganz novi festival

U nedjelju 22. rujna izvedbama predstava L.I., Lingua Imperii te Malo je dovoljno završio je glavni program trećeg izdanja Ganz novog festivala,  međunarodnog festivala razvnojnog kazališta, koji se od 14. rujna održavao u Studentskom centru u Zagrebu.

U glavnom festivalskom programu  publika je mogla uživati u premijerno izvedenom glazbeno scenskom djelu Planet 8, skladateljice Mirele Ivičević; u glazbenom projektu Tuono talijanske skupine Dewey Dell u kojemu originalna autorska glazba Demetria Castelluccia dolazi u sustret koreografskim pokretima. Boris Gibé i Florent Hamon kroz izložbu i predstavu Mouvinsitu koreografskim jezikom istraživali su gubitak dodira sa stvarnošću. Plesni projekti Roberte Milevoj, Male Kline, Petre Hrašćanec i Saše Božića iznova su oduševili publiku u prepunim dvoranama. Francuski umjetnik Gerlad Kurdian, projektom 1999 i svojom osebujnošću  zaintrigirao je gledatelje, dok je predstava švicarskog umjetnika Borisa Nikitina progovorila o manipulaciji stvarnošću.

Ganz, osim, predstavljanja mladih i nadolazećih kazališnih autora, teži stvoriti dugotrajne suradnje među umjetnicima, ali i među institucijama, organizacijama i festivalima. Tako smo ove godine dio programa ostvarili surađujući s festivalom Culturescapes Balkan 2013.i fondacijom ProHelvetia, Francuskim institutom u Zagrebu, Festivalom Perforacije te mrežom APAP i projektom APAP Performing Europe koji se odvija uz potporu EK, program Kultura 2007-2013.

I premda je glavni festivalski program završen, Ganz nastavlja svoje aktivnosti  sve do sredine listopada, a sve s ciljem pružanja prostora i mogućnosti, ne samo za predstavljanje, već i za istraživanje umjetničkih ideja.

Anagoor, talijanska kazališna skupina, stalni gosti Teatra &TD, na rezidencijalnom će programu od 23.rujna do 2. listopada pripremati svoj novi projekt Vergilio Brucia.

Od 30. rujna do 3. listopada njemački će plesni umjetnik Felix Ott zajedno s Markom Jastrevskim, jednim od najzanimljivijih hrvatskih plesača, boraviti na umjetničkoj rezidenciji za projekt The Iliad, 3 Men And A Hole.

Švicarac Martin Schick 15.10. donosi Halfbreadtechnkque, postkapitalizam za početnike u kojem govori o umjetnosti preživljavanja kao umjetnika i kao čovjek, dok će 16.10. Schick održati praktičnu radionicu za i o publici - Spektaluarni gledatelj

Zen-funk quartet Nik Bärtsch's Ronin, sastav čiji je koncert Wall Street Journal svrstao među 6 naboljih živih izvedbi u 2011., 22.10. nastupa u Velikoj dvorani Teatra &TD te u velikom stilu zatvara postfestivalske aktivnosti Ganz novog festivala.

23.09.2013. 16:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh