« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
UKLJUČITE SE!

Počinje lov na Teatar.hr Nagrade Publike!

Više od 40.000 glasova odlučilo je lani o prvim laureatima Teatar.hr Nagrada Publike, godišnjih nagrada za postignuća u izvedbenim umjetnostima

Predlažite, glasajte, odaberite
Predlažite, glasajte, odaberite (Teatar.hr)
Više o

Teatar.hr

,

Nagrada publike

Jedina domaća nagrada za izvedbene umjetnosti o kojoj u potpunosti odlučuje publika, ove će godine biti dodjeljena 21. studenoga, a prvi krug glasanja za laurete započinje točno u ponoć 30. rujna na adresi http://nagrada.teatar.hr

Više od 40.000 glasova odlučilo je lani o prvim laureatima Teatar.hr Nagrada Publike, godišnjih nagrada za postignuća u izvedbenim umjetnostima koje slijedom izbora čitatelja dodjeljuje redakcija portala Teatar.hr.

Priliku da taj broj nadmaše, domaći ljubitelji kazališta imaju već od ponoći 30. rujna kad započinje prednominacijsko razdoblje, odnosno prvi krug glasanja za nagrade.

Za nagradu konkuriraju predstave premijerno izvedene u razdoblju od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine, kojima je producent, ili jedan od koproducenta, samostalni umjetnik ili pravni subjekt upisan u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture, osim u slučajevima kad je riječ o plesnim skupinama i festivalima, koji u skladu sa ZOK-om ne moraju biti upisani u očevidnik.

U prvom krugu glasanja, a koji traje do 31. listopada, gledatelji predlažu nominacije u deset kategorija:

- predstava godine

- izvođač godine

- izvođačica godine

- redatelj / koreograf godine

- najbolji novi tekst

- nezavisno kazalište godine

- festival godine

- osoba godine

- najprecjenjenija produkcija godine

- skandal godine

Pridržavajući se pravila Nagrade, svaki posjetitelj portala Teatar.hr može predložiti do 3 kandidata u svakoj od navedenih kategorija.

Za sudjelovanje u prednominacijskom razdoblju glasači ne moraju biti registrirani korisnici portala Teatar.hr niti njegovi pretplatnici. Jednostavnije rečeno - glasati mogu - svi. No, samo jednom. Sustav glasanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

2. studenog točno u 12 sati na stranicama Teatra.hr bit će objavljen popis od po pet najbolje plasiranih prijedloga u svakoj od kategorija Nagrade, koji ujedno čine i nominacije za Teatar.hr Nagradu publike.

Od tog trenutka, pa sve do 20. studenoga u 12 sati, publika može glasati za ponuđene kandidate u svakoj od kategorija. Svaki glasač može u svakoj kategoriji glasati samo za jednu od pet ponuđenih opcija. Sustav glasanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

Dodjela nagrada održat će se u Zagrebu 21. studenoga na ceremoniji koja će biti otvorena za javnost, a njezin cjelokupni prihod bit će namijenjen daljnjem opstanku redakcije portala Teatar.hr.

Više informacija o Teatar.hr Nagradi Publike potražite na njezinim službenim stranicama: http://nagrada.teatar.hr/


30.09.2013. 11:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh