« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
NAJAVE

Završetak provedbe projekta „Novo normalno“

Projekt "NOVO NORMALNO" pružio je mladim pripadnicima civilnog društva do 25 godina besplatne i pristupačne online edukativne radionice o područjima dramaturgije, glume i filma

Novo normalno
Novo normalno (Arhiva)
Više o

kazalište Moruzgva

,

novo normalno

Kazalište Moruzgva završilo je provedbu projekta „Novo normalno" vrijednog 499.216,26 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i provodio se kroz besplatne radionice iz područja glume, dramaturgije i filma za mlade do 25 godina.

Projekt "NOVO NORMALNO" pružio je mladim pripadnicima civilnog društva do 25 godina besplatne i pristupačne online edukativne radionice o područjima dramaturgije, glume i filma. Sudjelovanjem u radionicama, mladi su stekli relevantno znanje o navedenim edukativnim područjima te je ono doprinijelo osobnom razvoju svakog individualnog korisnika. 

U vidu činjenice da su mladi jedna od skupina u društvu kojima najviše prijeti socijalna isključenost zbog posljedica COVID-19 pandemije, ovaj projekt osim što obrazuje, umanjuje i tu prijetnju te potiče socijalnu interakciju među korisnicima i istaknutim poznavateljima dramske umjetnosti. Interakcija putem društvenih mreža, video poziva i ostalih online modela komunikacije najbolje zamjenjuje fizički pristup i interakciju te je iz tog razloga odličan put ka približavanju kulturno-umjetničkih sadržaja ranjivim skupinama. 

Nadalje, ovaj projekt s obzirom na svoj internetski način provedbe omogućio je participaciju i edukaciju o navedenim umjetničkim poljima i onim skupinama mladih koji su zbog geografske udaljenosti i u normalnim uvjetima, odnosno prije COVID-19 pandemije, rijetko imali pristup kulturno-umjetničkim institucijama, sadržajima i edukativnim programima. Time se pridonijelo poboljšanju kulturno-umjetničke osviještenosti i obrazovanja u ruralnim i zabačenim naseljima Republike Hrvatske. 

Online provedna omogućila je jednak pristup projektnim aktivnostima svim zainteresiranim korisnicima, bez obzira na spol, rasu, nacionalnost, seksualnu orijentaciju, imovinsko stanje ili invalidni status

Radionice su provedene kroz dva akademska semestra: Gluma 1 i Dramaturgija u prvom semestru i Gluma 2 i Osnove filma u drugom semestru.

Projektu se kroz sva tri modula priključilo preko 40 sudionika, a 21 sudionik uspješno je završio jedan ili više modula provedenih u sklopu projekta i izradio završni rad pod mentorstvom naših voditelja.

U sklopu projekta također su izrađena 3 priručnika za početnike u video formatu koji su objavljeni na web stranici projekta, a sačinjavaju ih isječci s provedenih ZOOM radionica u sklopu projekta. 

07.09.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh