« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
NAGRADE

Dodijeljene nagrade Judita

Dodjelom festivalskih nagrada Judita za najveća umjetnička postignuća u dramskom i glazbenom festivalskom programu, na otvorenoj pozornici splitskog poluotoka Sustipan završilo je 68. Splitsko ljeto

LizistRATa
LizistRATa (Arhiva)
Više o

nagrada Judita

,

68. Splitsko ljeto

Ocjenjivački sudovi nagrade Judita odlučili su da Judita za dramski program pripadne glumici Petri Kovačić Botić za naslovnu ulogu u predstavi LizistRATa, a Juditu najznačajnije umjetničko postignuće u glazbenom dijelu programa dobio je tenor Max Jota za ulogu Adorna u operi Simon Boccanegra.

Nagrade Judita laureatkinji Petri Kovačić Botić uručio je ravnatelj Festivala Srećko Šestan, a u ime odsutnog Maxa Jote nagradu je primila tajnica glazbene direkcije HNK Split Ivana Smoljanović.

68. Splitsko ljeto, festival duge tradicije koje organizira Hrvatsko narodno kazalište Split, trajalo je od 12. srpnja i za 34 ovogodišnja festivalska dana publici ponudilo 47 izvedbi, od čega sedam izvedbi četiri operna naslova, deset izvedbi osam dramskih predstava, pet plesnih predstava u ukupno šest izvedbi, 16 koncerata, dvije likovne izložbe, predstavljanja knjiga i jednu glumačku radionicu.

Premijerno su izvedene opera Giuseppea Verdija Simon Boccanegra na Peristilu, dramska predstava LizistRATa po motivima Aristofana, Homera, Predraga Lucića i Mate Matišića, balet Veliki Gatsby te multimedijalni glazbenoscenski performans The Stranger Within. Predstave su se odvijale na ukupno 15 otvorenih i ambijentalnih pozornica, mahom u Splitu ali i Vrlici, u Postirama, u Tučepima, Gatima te u Šibeniku. Na programima održanim u Splitu postotak popunjenosti gledališta bio je 82%. 

15.08.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh