« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MA DA?!

Zavodnici kraće žive

Zavodnici iliti promiskuitetni muškarci zaboravljaju na zdravu prehranu i druge važne životne stvari pa umiru ranije od ostalih muškaraca

Zavođenje ima svoju cijenu ...
Zavođenje ima svoju cijenu ... (Dreamstime)
Više o

duljina života

,

kraći život

,

zavodnici

Zavodnik obično izaziva zavist kod frendova jer stalno mijenja žene i nabija im komplekse, no istraživanje je pokazalo da mu takvo ponašanje na kraju - skraćuje život.

Naime, promiskuitetni muškarci troše previše energije na zavođenje, pritom zaboravljaju na zdravu prehranu i druge važne životne stvari pa umiru ranije od ostalih muškaraca, pokazalo je istraživanje koje je tim znanstvenika proveo na Sveučilištu New South Wales.

>> 6 karakteristika neodoljivog muškarca >>

Naime, iz perspektive evolucije i razmnožavanja je česta promjena partnera pozitivna, kako u životinjskom tako u ljudskom svijetu. Međutim, promiskuitet ima svoju cijenu - pokusi s ribama su pokazali da mužjaci koji se redovito pare s novim, uvijek različitim partnericama zaboravljaju na hranu, sporije rastu i ranije ugibaju.

S druge strane, mužjaci ribe koji su 'bili vjerni' rasli su brže, zdravije i duže su živjeli.

>> Koliko seksualnih partnera je previše? >>

"Posljedice promiskuitetnog ponašanja kod ljudi nisu još dovoljno istražene. Zaključci koje smo dobili na temelju proučavanja životinja svakako su upozorenje za sve muškarce koji često mijenjaju seksualne partnerice", rekao je koautor studije, Alex Jordan.

Ipak, znanstvenici i psiholozi upozoravaju da muškarci koji žive u čvrstim vezama žive duže jer žive zdravije, što nije povezano sa samim seksualnim činom već zdravijim oblikovanjem zajedničkog života. 

30.09.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh