« Žene
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KALORIJE SAME DOLAZE

Zašto žene strahuju od jedenja vani?

Trebalo bi zvučati kao olakšanje - šansa da se izbjegne muka oko pripreme obroka i kasnije pranje posuđa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

kalorije

,

restorani

,

debljanje

,

strah

,

britanski pisci

No, mnoge žene zapravo strahuju od odlaska u restoran jer ne mogu otkriti kalorijsku vrijednost hrane koju konzumiraju, a često i pojedu više nego inače. Kako pokazuje najnovije istraživanje, skoro polovica žena osjeća krivnju nakon odlaska u restoran, dok četvrtina najradije izbjegava takve izlaske.

Dvije trećine ispitanih strahuje da će unatoč svojim naporima, podleći zamamnoj ponudi restoranskih menija bogatih kalorijama. Trećina brine da će pojesti više nego što inače jedu kod kuće, jer su porcije veće. Istina zapravo i nije daleko, jer će mnoge unijeti dvostruko više kalorija, naručujući predjelo, glavno jelo, desert, nekoliko čaša vina te kavu. Iznos takvog obroka penje se preko 2000 kalorija što je preporučujući dnevni unos za žene.  

Polovica od 2000 ispitanih priznalo je kako će, ako jednu večer završe u restoranu, to pokušati nadoknaditi smanjujući kalorije u ostatku tjedna. Mnogima pak smeta što većina restorana nema ma meniju ispisanu nutricijsku vrijednost hrane.

27.07.2010. 12:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    martinatonka
    18.01.2011. 13:35
    Neki ljudi su stvarno opterećeni i iskompleksirani. Treba paziti na prehranu, ali prebrojavanje svake kalorije je mentalna bolest, kao i anoreksija i bulimija. Osobe koje prebrojavaju svaku kaloriju nisu baš zdrave ni mentalno, a vjerojatno ni fizički. Većina mladih djevojaka samo gleda kako da smanji unos kalorija a ne gleda na kvalitetu namirnica i na to koliko oima kada treba. Npr. kada uče za ispite ili zbog stresa na poslu - trebaju više energije i ne smiju se hraniti lagano kao kad su na godišnem odmoru kad prespavaju pol dana, bez stresa i obaveza. Dakle, prestanite se opterećivati i brojati kalorije ... a istovremeno se trovati raznim umjetnim zaslađivačima poput aspartama, cigaretama , light prozvodima koji su najštetniji - jer su prepuni aditiva koji zamjenjuju prirodne šećere ili masti i sl.
    Živite zdravi život bez stresa, bez cigareta i alkohola i s dovoljno sna i prestanite brojati kalorije. A oni skloni debljanju neka se bave nekim tjelesnim aktivnostima i - to je to! :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh