« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
EH, DA ...

Zašto žene nisu vjerne?

Iako se nevjera obično veže uz muškarce, za tako nešto je ipak potrebno dvoje, pa tu ni žene ne mogu biti nevine - i to čak dvije trećine udanih!

Što ćemo s prevarenim muškarcima?
Što ćemo s prevarenim muškarcima? (Shutterstock)
Više o

bračna nevjera

,

žene

,

nevjera

Neke stvari u životu su jednostavno seksistički postavljene, i to velikom većinom na štetu nježnijeg spola. No, jeste li znali da čak dvije trećine udanih žena nije bilo potpuno vjerno svom suprugu?

Čini se da bi nevjerne supruge htjele i ovce i novce. Prema najnovijem istraživanju, žene varaju svoje muževe jer traže strast i seks, ali nijedna od njih ne žele okončati svoj brak.

Koristeći podatke jedne internetske stranice preko koje korisnici pronalaze ljubavnike/ljubavnice, profesor Eric Anderson sa Sveučilišta Winchester u Velikoj Britaniji promatrao je ponašanje 100 žena u dobi između 35 i 45 godina koje su se koristile uslugama spomenute stranice.

Nakon što je proanalizirao njihove razgovore s potencijalnim 'imaginarnim' ljubavnicima, Anderson je došao do zaključka da čak 67 posto udanih žena isključivo traži strast, odnosno seks.

Niti jedna od njih, međutim, ne želi napustiti svojeg supruga i većina njih tijekom virtualnog razgovora vrlo pozitivno govori o svojem mužu. Postavlja se pitanje ako su te žene emocionalno ispunjenje, čemu onda prevara?

"Naše istraživanje je pokazala da se ovdje ne radi o bračnoj disharmoniji, već o seksualnoj monotoniji koja je sasvim prirodna, ljudska u dugotrajnim monogamnim vezama. Najpredvidljivija stvar u vezama jest što duže traju, to kvaliteta i učestalost seksa opadaju. To je zbog toga što već sve 'znamo napamet' i što nam je to dosadilo 'isto tijelo'", rekao je Anderson.

05.10.2016. 20:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh