« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
ZLATNI SAVJET

Pravi muškarci o svojim planovima - šute

Nove ideje nekim ljudima padaju na pamet svako malo, a jedna od prvih stvari koje naprave je - podijele ih s drugima, no to je, kažu, pogrešno ....

Snovi neka budu samo vaši
Snovi neka budu samo vaši (FreeDigitalPhotos)
Više o

ideje

,

planovi

Kada se sjetimo neke odlične ideje ili nekog plana naš prvi instinkt je da to i napravimo, no ono što savjetuje Derek Sivers je da o tome upravo šutimo. Prezentirao je i istraživanja koja idu još u daleke 1920. godine, a koja govore o tome da oni koji često govore o svojim ambicijama imaju manjih šansi da ih i realiziraju.

Uzmite par trenutaka i razmislite o svom najvećem osobnom cilju, Zamislite kako ste baš sada odlučili da ćete ga ostvariti. Zamislite kako ćete nekome koga ćete danas sresti reći što ćete napraviti. Zamislite kako vam čestitaju i kako vas zbog toga cijene. Zar nije dobar osjećaj reći to glasno? Zar se već ne osjećate kako ste jedan korak bliže ostvarenju, kao da je već postao dio vaše osobnosti?

Naime, trebali ste o tome šutjeti, jer baš taj dobar osjećaj će vam smanjiti vjerojatnost da ćete to stvarno i napraviti. Više puta ponavljana psihološka ispitivanja dokazuju kako kada nekome kažemo o svojim ciljevima smanjujemo šansu da ih ostvarimo.

Sve o tome pročitajte na portalu Gentleman.hr

06.10.2016. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh