« Život
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
DRUŽITE SE!

Zašto su prijatelji dobri za naše zdravlje

Prijatelji nam čuvaju zdravlje, omogućuju nam da se družimo i komuniciramo, paze na nas i našu težinu, zapravo, ključan su dio našeg života

Prijatelji su ključni za naše zdravlje
Prijatelji su ključni za naše zdravlje (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

prijatelji

,

tračanje

,

težina

Prijatelji su ključni za zdravlje, pokazala su mnoga istraživanja, a evo i nekoliko glavnih razloga zašto trebamo imati prijatelje u svakom dobu života i što više i češće se družiti s njima.

Prijatelji nam trebaju za tračanje, jer to poboljšava zdravlje - bolje se osjećamo kad tračamo nekoga, a usput i smanjujemo razinu stresa.

Prijatelji nam mogu pomoći da ostanemo vitki, osim ako oni sami nisu pretili i obožavaju jesti cijelo vrijeme. Dokazano je da druženjem ostajemo vitki, motiviraniji smo za zdrav život i, na kraju, živimo čak 22% duže ako pod stare dane imamo više prijatelja. Naime, redoviti društveni odnosi odlični su za zdravlje mozga i opće zdravstveno stanje.

>> Tipovi prijatelja koji su loši za zdravlje >>

Životni duh, pa i libido, podiže se ekipnim sportovima koje igramo s prijateljima. Stoga, ako vam žena prigovara na nogometu s dečkima, obavijestite je da je upravo to razlog što ste i dalje aktivni u krevetu.

>> Sreća i zdravlje muškarca ovisi o druženju s prijateljima >>

Naravno, prijatelji su tu da nam olakšaju teške ljubavne jade, pomognu nam u crnim danima i vrate nam osmijeh na lice, što je izuzetno važno za uklanjanje stresa.

Sve u svemu, družite se i njegujte prijateljstva, to je sjajno za zdravlje.

>> Najbolji prijatelji imaju blagotvoran učinak na zdravlje >>

15.08.2014. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh