« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

Zašto se debljamo u jesen?

Jesen je na vratima, što znači da ćemo polako, ali sigurno promijeniti navike koje smo imali tijekom ljeta i početi nabijati kilograme

Ne smijete se zapustiti
Ne smijete se zapustiti (Shutterstock)
Više o

hrana

,

debljanje

,

jesen

,

jesenska hrana

Jesen donosi kraće, tmurnije i vlažnije dane, mijenja naše navike i otvara mogućnst nabijanja viška kilograma, stoga je vrijeme za upozorenje kako se ne bi iznenadili kad za mjesec dana stanete na vagu.

Naime, kad prođe ljeto otvara nam se apetit za hranom koju smo tijekom ljeta izbjegavali poput pita, graha, sarmica i torti.

>> Najzdraviji plodovi jeseni >>

Naravno, nema razloga da se odričete takve hrane, no pripazite na veličinu porcija, a kolači neka budu ipak nešto lakši i s manje šećera nego inače. 

>> Jesenska hrana za zdravlje i imunitet >>

Hrana je gorivo za organizam, i kako dani postaju hladniji, apetit raste, i to je potpuno normalno, a na nama je da prehranu prilagodimo povećanoj potražnji i da se počnemo bolje oblačiti. Da, u slučaju da nam je hladno, naše će tijelo željeti više hrane, stoga, dobro se utoplite, obucite deblje čarape i glad ćete zadovoljiti samo čašom vode, a ne tanjurom hrane.

>> Jesenska hrana uz koju mršavite >>

Kako bi se stvari do kraja zakomplicirale, loše nam vrijeme ne dozvoljava da budemo toliko na otvorenom, pa se posljedično manje krećemo i manje izgaramo kalorije. Recept je jednostavan, preselite se u zatvorene prostore, upišite neki fitness ili sport, samo je važno da niste lijeni.

Ključna riječ je - aktivnost!

19.09.2015. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh