« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Najzdraviji plodovi jeseni

Jesen je stigla, a s njom i obilje plodova koji su odlični za jelo, ali i za naše zdravlje, pa pročitajte što vam treba biti u tanjuru

Jesen je doba bundeva
Jesen je doba bundeva (Arhiva)
Više o

cikla

,

bundeva

,

smokve

,

jabuke

,

cvjetača

,

prokulice

Jesenski plodovi najbolji su dio ovog godišnjeg doba, a obilje koje možemo vidjeti na tržnicama treba iskoristiti i pripremiti svoj organizam za zimu. Evo što nam se nudi svježe i zdravo ...

Bundeva je puna vitamina A koji je odličan za vid, beta karotena za borbu protiv slobodnih radikala koji uništavaju naše stanice i fitosterolima, spojevima koji snižavaju razine lošeg kolesterola.

Cikla je genijalno povrće za osnaživanje imuniteta jer sadrži betalene, fitonutrijente snažnih antiupalnih i antioksidativnih karakteristika. Uz to, cikla sadrži folnu kiselinu, kalij i mangan koji će pomoći u apsorpciji kalcija i osnažiti kosti.

Cvjetača je hranjiva jednako kao i bilo koje zeleno lisnato povrće, prepuna vitamina C i K, folne kiseline i vlakana.

Jabuke su prepune antioksidansa koji će nam osnažiti imunitet i smanjiti rizik od nastanka tumora, dok će pektin sačuvati naše srce i krvne žile.

Prokulice su fantastičan izvor vitamina C i K kao i željeza, a najbolje će se slagati s bilo kojim mesom kao odličan, ukusan i zdrav prilog.

Smokve su cijelo ljeto uveseljavale sladokusce, a sada su stigle i one jesenske, sočne i ukusne, prepune vlakana koja će regulirati razine šećera u krvi zajedno s kalijem, održavati sitost i spriječiti zatvor.

Dobar tek!

29.09.2014. 14:01:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh