« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
BOOBIES :)

Zašto muškarci obožavaju ženske grudi

Muškarci i ženske grudi imaju neraskidivu vezu od prvih dana života, naravno, no što je stvarni razlog ove opsesije dekolteima?

Dobar dekolte uvijek će oduševiti muškarca
Dobar dekolte uvijek će oduševiti muškarca (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

grudi

,

oksitocin

Muškarci vole ženske grudi, beskrajno ... velike, male, srednje, okrugle, opuštene, čvrste - svake od njih naći će svog obožavatelja bez problema. Zašto? Zato što je udar oksitocina, hormona koji se luči kad beba stišće majčine grudi koje zatim počinju lučiti mlijeko toliko jak da ga muškarci pamte cijeli život.

U tim se trenucima i majke koncentriraju na svoje bebe koje su im tada najvažnija stvar na svijetu, pa je dojenje za svaku bebu toliko ugodno iskustvo da ga želi ponavljati što češće, pa se tako stvara čvrsta veza koja traje cijeli život.

No, ista se serija reakcija odvija kod oba partnera kad muškarac počne stimulirati grudi svoje drage, pa se ti čarobni trenuci iz djetinjstva vraćaju, iako ih se ne sjećamo na svjesnoj razini..

Za kraj - ovakvo je ponašanje karakteristično samo ljudima, od svih sisavaca baš smo mi odlučili pridati seksualne konotacije grudima, pa ne čudi da jedan dobar dekolte može napraviti potpunu pomutnju.

20.02.2015. 20:02:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh